Düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Bolvadin Belediye Başkan Adayı Selahattin Kelekçi, Ülkü Ocakları ilçe teşkilatına bağlı ülkücü gençler, MHP İl Genel Meclisi ve belediye meclis adayları ile vatandaşlar katıldı. MHP Milletvekili Taytak Türk kültüründe 'Yeni Gün' anlamına gelen Nevruz’un baharın gelişini, tabiatın canlanışını ve milletimizin Ergenekon’dan çıkışını müjdeleyen bir gün olarak kutlandığını söyledi.

“KAVGADAN UZAK OLACAĞIZ”

Bolvadin Çarşı meydanında toplanan kalabalığa ilk olarak hitap eden MHP Bolvadin Belediye Başkan Adayı Selahattin Kelekçi konuşmasında, “İyi, doğru ve güzelin yanlış, çirkin ve kötü ile mücadelesi gereklidir ve mahşere kadar sürecektir” diyerek göreve geldikleri takdirde riyadan, kibirden ve kavgadan uzak bir yönetim tarzı sergileyeceklerini ifade etti.

“BU MİLLET, HER TÜRLÜ ZİLLETİ DE YENECEK GÜÇTE”

  1. konuşmasının ardından mikrofonu alan MHP Milletvekili Taytak ise, Nevruz geleneğinin yüzyıllardır neşe ve huzura sevk eden en önemli kültürel değerlerinden birisi olduğunu belirterek, 'Balkanlardan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru ve baharın eşsiz güzelliklerini bizlere sunan Türk’ün bayramı nevruza ulaşmış bulunuyoruz. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir.  Cenab-ı Allah’tan temennim, baharın uyanışını ve müjdesini haber veren 21 Mart Nevruz bayramı gibi, 31 Mart’ta da bir bayram olsun, Milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin yok olacağının müjdesini versin. Ergenekon’da dağı eriten, girdiği bütün darboğazlardan çıkmasını bilen yüce Türk Milleti’nin şu an yaşadığımız kuşatmayı da Allah’ın izniyle yaracağından hiç şüphemiz yoktur.” dedi

 “BU KÖKLÜ MİRAS BİZİM İÇİN İFTİHAR VESİLESİDİR”

Nevruz’un önemine değinen Taytak, “Ecdadımızdan aldığımız güç ile, geçmişte nasıl Türk düşmanlarına geçit vermediysek yine vermeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekmektedir. Nevruz, binlerce yıllık tarihî süreç içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir. Çünkü kendi gerçeklerine yabancılaşarak mutluluklarını başkalarına ait değerlerde aramak yerine, millî kültürümüzün öz kaynakları içerisinde bulmak demek; milletimizin bütün fertlerinin, kederde, kıvançta ve tasada müşterek, millî şuur ve ülküler etrafında toplamak anlamını taşıyacaktır. İnancım, yüzlerce yıldır aynı maziden gelen ve geleceği beraberce tasavvur ederek huzur içinde yaşayan kutlu milletimizin fertleri arasına, kin ve nifak tohumlarını ekmeye çalışan mihrakların, Türk milletinin yılmaz ve yıkılmaz iradesine karşı kaybedeceğidir. Sazıyla, sözüyle, şiiriyle, destanıyla, türküsüyle, halayıyla Türk’e ait her ne varsa şanla, şerefle geleceğe taşınmalı, ocağımız tütmeli, yurdumuz yuvamız şen olmalıdır. Bu milli bayramın Türk ve İslam topraklarında huzur, barış ve güven getirmesini, nevruzun taşıdığı değere ve anlama uygun olarak; yaşanan bütün olumsuzlukların geride kalmasını, yeni ve güzel günlerin, bereketin, mutluluğun ve şuurlu bir uyanışın aziz milletimizle beraber olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum' ifadelerini kullandı.
 

Nevruz programı, Nevruz ateşi yakılarak demir dövülmesi, yumurta tokuşturulması ve ateşin üstünden atlanılması ile sona erdi.