Törene Vali Mustafa Tutulmaz yanı sıra Milletvekilleri Burcu Köksal, Mehmet Taytak ve İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilimiz protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Tören öncesi Vali Tutulmaz ve beraberindekiler, AYTAM tarafından düzenlenen “Atatürk’ün Afyonkarahisar Ziyaretleri” adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı okundu.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı için lütfen tıklayınız.

 

 

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

 Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşması için lütfen tıklayınız.

 

Afyon Anadolu Lisesi öğrencilerinden Rümeysa Seçen tarafından okunan ‘Akdeniz’e Doğru’ şiiri, Kamil Ulu tarafından okunan ‘Bu Vatan Kimin’ şiiri ile yerel şairimiz Mehmet Yiğit tarafından okunan ‘29 Ekim’ konulu şiir izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Halkoyunları ekibinin gösterisiyle devam eden programda Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın konseri ve akabinde Afyonkarahisar Belediye Mehteran Takımı’nın gösterisi ile izleyiciler Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklarda bu zaferi coşkuyla tekrar yaşadılar.

 

Törenin devamında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Milli İrade’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Ödüllerin verilmesinin ardından Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde askeri birlikler, gaziler, şehit yakınları, sporcular ile öğrencilerin katılımıyla tören geçişi gerçekleşti.

 

Törenin sonunda Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninin düzenlenmesinde emeği geçen kamu görevlilerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.