28 Şubat 1997 postmodern darbenin üzerinden 23 yılın geçtiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “Bugün o günleri görmek için 1997 yılında Milli Güvenlik Kararlarının alındığı toplantının gündemine bakmak yeterli olacaktır. O günlerde toplantının bir numaralı gündemi Türkiye genelinde cami, vakıf, dernek ve tarikatların irticai faaliyetinin takibi, irticai faaliyet gösteren personelin ordudan ihracı, yani Allah’ın emrini yerine getiren namaz kılan personelin ihracı, Kuran kurslarına 8 yıllık eğitimini bitirmeyen çocukların alınmayacak olması yani çocukların Kuran’dan ve İslam’dan uzak tutulması,  İmam hatiplerde dahi olmak üzere bütün okullarda başörtüsü yasağının uygulanması yani İslami nefretlerinin yasal boyuta taşınması, kamu kurumlarında ve TSK’da başörtüsü yasağı uygulanması hatta başörtülü ziyaretçi bile alınmaması ve Sincan'da İsrail’i kötüleyen ve Filistin halkını savunan tiyatroyu yapanlar yargılanacak gibi kararlar alınırdı. Unutulmamalıdır ki bugün ülkemizde yaşayan Müslümanlara yapılan zulümlerden sadece biri olan başörtülü kızların üniversitelere alınmadığı günün yıl dönümüdür” dedi.

 

“MGK kararlarını alan paşaların İsrail ile bağı neydi?”

 

Sezen açıklamasında, “Bugün ise MGK kararlarında teröre karşı önlemlerin devam edecek olması, Suriye ve İdlip’de güvenliğin arttırılması, Libya ulusal hükümetine destek verilmesi, Doğu Akdeniz’de mavi vatanın korunması, Filistin’de Siyonist saldırıların kınanması, yurt dışında Türk vatandaşlarının etkilendiği terör saldırıları önleme çalışmalarının takip edilmesi olarak geçiyor. 1997’deki kararları ülkede yaşayan Müslümanlara zulüm ederken 2020 de alınan kararların tamamıyla halkın refah düzeyini ve yaşam kalitesini arttırmak ile birlikte halkın güvenliğini sağlamaya yönelik kararların olduğu aşikardır. Müslümanlara zulmeden ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan İsrail’in bu denli savunulması da bu paşaların ‘İsrail ile ne bağı var’ sorusunu akıllara getiriyor” ifadelerine ye verdi.

 

“Son sözü her zaman millet söyler”

 

“Bütün bu yaşananların ışığında ülkemizin darbelere ve vesayetlere karşı istiklal ve istikbalimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini gösteriyor” diyen Sezen sözlerini, “Biz AK Parti olarak bugün Türkiye’nin beka meselesine değindiğimizde bazılarının rahatsız olduğunu gözlemliyoruz. Lakin ülkemizde dünden bugüne kadar yaşanılan her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunudur. Darbecilere destek veren, devletin karşısında olan herkesle ittifak yapmaya yeşil ışık yakan, ikna odalarına destekleyen ve teröre destek verenleri ödüllendirenler de unutmasınlar ki son sözü her zaman millet söyler” diyerek noktaladı.