AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin 25 bin 333 metrekare kapalı spor tesisleri alanı bulunduğunu söyleyen Tortop, “19 bin 444 metrekare açık spor tesisleri alanı, 36 bin 325 metrekare yeşil alan olmak üzere toplamda 280 bin metrekare kampüs alanına sahibiz. Bu alan içerisinde bir yarı olimpik yüzme havuzu, bir artistik jimnastik salonu, bir fitness salonu, iki aynalı salon, bir masa tenisi salonu, bir çok amaçlı salon, bir tatami minderli salon, bir standart ölçülerde çim futbol sahası, bir standart ölçülerde suni çim futbol sahası, bir kum futbol sahası, bir kum voleybol sahası, bir kapalı halı saha, bir kapalı tenis kortu, iki açık tenis kortu, bir açık basketbol sahası ve bir sentetik zeminli atletizm pisti bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

“Spor Bilimleri Fakültemizde üç bölüm bulunuyor”

AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinin bulunduğu bilgisini veren Tortop, “Yüksekokulumuz öğrencileri 4 yıllık eğitim dönemlerinde teorik ve pratik alanlarda yetiştirilmektedir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz öğretmenlik hakkını elde etmektedirler. Antrenörlük Eğitimi bölümünü tamamlayan öğrencilerimiz, çeşitli branşlarda antrenörlük yapabilmektedirler. Rekreasyon bölümünü tamamlayan öğrencilerimiz ise yerel yönetimler, sanayi kuruluşları ve turizm alanında rekreasyon yöneticisi olarak hizmet verebilmektedirler. Ayrıca Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimiz formasyon dersleri aldıkları takdirde öğretmenlik hakkı da elde ebilmektedirler” diye değerlendirmede bulundu.

Spor Bilimleri Fakültesi olarak 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde toplam 169 etkinlik -gerçekleştirdiklerini kaydeden Tortop, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde ise 76 etkinlik yaptıklarını ve etkinliklerin süreceğini belirtti.