Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin sergilendiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın yanı sıra, Bilim Teknoloji İl Müdürü Akın Yıldırım, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Musa Dinçgez, Mevlüt Çınar, Şube Müdürleri Mustafa Koçak, Ahmet Fevzi Özdemir, çok sayıda kurum müdürü, şube müdürü öğrenci ve veli katıldı. 


'ÇOCUKLARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTI'
Ziyarette Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bozdağ,'Müdürü Ömer Bozdağ, “4006 Bilim Fuarını Eylül ayında öğretmenlerimizle birlikte yapalım diye karar verdik. Okulumuz 2010 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana projelerle ilgili bir şey yapılmamıştı. Biz de farklılık olsun diye öğrencilerimiz hem kendi okullarını sevsinler hem dışarıdakiler meslek liselerine biraz daha olumlu baksın diye böyle bir etkinlik yapalım dedik. Toplam 22 projemiz var. Bu 22 projemizin 11 tanesi araştırma projesi, diğer 11 tanesi de tasarım ve inceleme üzerine. TÜBİTAK’ın Bilim ve Toplum Dairesi’nin organize ettiği bu çalışmada TÜBİTAK okullardan başvurular alarak fuar yapmalarına izin veriyor. Bu yıl Afyon genelinde 65 okulda fuar yapılıyor. Bu 65 okuldan biri de bizim okulumuz oldu. Güzel bir çalışma oldu. Çocuklarımız 2-3 aydır projelerle ilgili yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Malzeme noktasında her türlü desteği verdik. Teknik konularda birçok destek verdik. En son sergileme ve sunumla sonlandıracağız inşallah. Toplam 22 projede 50 öğrencimiz görev aldı. 20 öğretmenimizde öğrencilerimize destek kapsamında destek verdi.” dedi. 

Ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın ve protokol üyeleri kurdele keserek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.Yalçın,  projelerde emeği geçen başta  tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etmesiyle ziyaret sona erdi.