Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün(AFAD) başkanlığında Devlet Hastanesi’nin otoparkında gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi.  Tatbikata Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinden AFAD, itfaiye, emniyet,  UMKE ve 112 ekipleri ile 2 sivil toplum kuruluşundan toplam 210 personel katıldı.

KİMYASAL MADDEDEN ETKİLENDİLER

Sağlık Hizmetleri Uzmanı Hüseyin Çalışkan, senaryo gereği kimyasal madde taşıyan bir tankerle öğrenci servisinin kaza yaptıktan sonra kimyasaldan etkilenen yaralara nasıl müdahale edileceğinin bu tatbikatta canlandıracağını ifade etti.  Çalışkan şöyle konuştu: “Bir otobüs ve tanker kazasını canlandıracağız. Tanker ve öğrencileri taşıyan otobüs kaza geçirecek ve öğrenciler kimyasal maddeden etkilenecekler. Bu etkilenme sebebi ile bazı yaralılar kendi imkânları ile hastaneye ulaşacak. Kimyasal medde acil servisi de etkileyecek ve orası da kullanılmaz hale gelecek.”

DEVLETİN KALBİYİZ

Çalışkan, sağlık kuruluşlarının her daim görevlerinin başında olduğunu söyleyerek olağanüstü durumlarda her türlü zorluğa rağmen hastanelerin ve sağlık çalışanlarının son dakikaya kadar hizmet vereceğini söyledi. Çalışkan: “Bizler bir insanın kalbi gibiyiz. Devletin de en son hizmet veremeyeceği yer de bizim hastanelerimiz olacaktır. Bizler ömrümüzün sonuna kadar bu hizmeti vermeye çalışacağız” dedi