Kariyer günü etkinliğinin konuğuhemşerimizilimizin yetiştirdiği başarılı iş insanı AIRBUS Savunma ve Uzay Teknolojileri Türkiye iş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan oldu.

Katılım yoğun oldu

Afyon Organize sanayi Bölgesi toplantı salonun düzenlenen kariyer gününe Afyon Organize sanayi Bölgesi yönetim kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve RSP Teknik Koleji okul yönetimi ve öğrencileri katıldı. Kariyer gününde hemşerimiz başarılı iş insanı Mustafa İlarslanTeknik Kolej öğrencilerine hedef belirleme, başarı ve motivasyon gibi konularda deneyimlerini aktararak öğrencilere bol bol kitap okumaları ve hedefleri doğrultusunda cesur olmaları için tavsiyelerde bulundu.

Kariyer günleri devam edecek

Etkinliğin Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İbrahim Çakalöğrencilerin ufkunu açacak, onları geleceğe dair motive edecek bu tür kariyer sahibi kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade ederek Mustafa İlarslan’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Eğitim hayatı hakkında bilgiler verdi

Öğrencilere verdiği seminerde ilk olarak eğitim hayatı hakkında bilgiler veren Mustafa İlarslanilk, orta ve lise öğretimini Afyonkarahisar’da tamamladığını il birincisi olarak ODTÜ Elektrik – Elektronik Mühendisliğini kazandığını, ardından Mühendis Subaylığına geçtiğini ve şuanda da AİRBUS İş Geliştirme Yöneticisi olarak çalıştığını öğrenciler ile paylaştı.

2020’de Havacılık Sektörü 30 Milyar Dolara ulaşacak

Öğrencilere günümüz ve gelecek teknolojileri hakkında bilgilerde veren İlarslan özellikle meslek eğitimi alan öğrencilerin çok önemli olduğunu vurguladı. 2020 yılından itibaren sadece Türkiye’de, havacılık sektörünün 30 Milyar Dolara ulaşacağını vurgulayan İlarslan bu payın daha da büyümesi gerektiğini vurguladı.

Dünyanın en büyükleri sosyal medya şirketleri

Geçmiş yıllarda dünyanın en büyük şirketlerinin otomobil ve perakende firmalarının olduğunu ancak günümüzde sosyal medya ve yazılım şirketlerinin daha büyük firmalar haline geldiğini belirtenAIRBUS Savunma ve Uzay Teknolojileri Türkiye iş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslanöğrencilere hangi işi yaparsanız yapın en iyi şekilde yapın diye tavsiyelerde bulundu.

Teknoloji devrindeyiz

İlarslan “ Günümüzde savunma sanayi Türkiye’de çok iyi bir şekilde gelişmektedir. Savunma sanayinde üretim yaparken bunun yazılımını yapmakta çok önemlidir. Devrimiz sanayi devri değil artık teknoloji devridir. Sizin gibi gençlerin mutlaka oyun oynaması kadar oyun yazması ve yazılım öğrenmesi de gerekmektedir”. Dedi.

Doğru cevap verenler ödüllendirildi

Seminer sonunda Mustafa İlarslan sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencileri hediyelerle ödüllendirdi.

Artuk katılım için İlarslan’a teşekkür etti

RahmiyeSare Palalı Teknik Koleji kurucu Önder Artuk’da günün anısına Mustafa İl Arslan’a çiçek takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.