Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni (ABYD) ziyaret eden Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, 2018 ve 2019 yılları için Afyonkarahisar’da PTT’nin yaptığı ve yapacağı yatırımları anlattı. Örsdemir 2019 yılında yapılacak yatırımlardan bahsederken Selçuklu Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi ve Kanlıca Mahallesi’ne PTT şubelerinin açılacağını söyledi.

Başmüdür Örsdemir’in Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan da hazır bulundu.

PTT’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin atılım yapan gözde kuruluşlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “PTT’nin bu atılımları ve dinamik yapısı Afyonkarahisar’da da Sayın Müdürümüzün şahsi gayretleriyle daha bir fazla hissediliyor. Bizler basın mensupları olarak haberleşme sektöründe yer alan kurumlar, kuruluşlar ve kişileriz. PTT’nin de ana faaliyeti haberleşme sektöründe devletimizi temsil eden bir kurum. Bundan dolayı basın kuruluşlarıyla PTT arasındaki iş birliğine koordinasyona her zaman önem veriyoruz. Sağolsunlar Müdür Bey ve personeli de bu konu da ayrı bir ihtimam gösteriyorlar. Bugün yine Sayın Müdürümüzden PTT’nin hizmetleriyle ilgili, bu hizmetlerin basın kuruluşlarıyla adaptesi konusunda bilgiler alacağız. Tüm PTT mensuplarına gösterdikleri destekten, gayretten dolayı biz de kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

“6 ŞUBE İLAVE İLE İŞ YERİ SAYIMIZI 101’E ÇIKARDIK”

2018 yılında yapılan yatırım çalışmalar hakkında bilgi veren Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, “PTT olarak biz malum 178 yıllık bir kuruluşuz,Türkiye’nin en yaşlı çınarlarından birisiyiz. PTT kargodan postaya, postadan lojistiğe e-ticaret ve bankacılık hizmetlerinde son dönemlerde ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunmaktadır. PTT’mizin her zaman söylediğimiz gibi kendini değişen şartlara en iyi adapte eden devlet kurumlarımızdan, kuruluşlarımızdan birisidir. Bunun en bariz örneğini zaten son yıllarda hep birlikte görüyoruz. Afyonkarahisar üzerinde de toplamda 2018 yılı içerisinde 6 şube ilave ile iş yeri sayımızı 101’e çıkardık. PTTmatik sayımızı ise 45’e çıkardık Haklımıza daha yakın olmak, onları daha yakından kucaklamak için hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürmek adına yatırımlarımız var. İki tane mobil aracımızı Genel Müdürlüğümüz bize tahsis etti.” ifadesine yer verdi.

“2019 YILI İÇERİSİNDE E-TİCARET ÜZERİNDE DURACAĞIZ”

E-ticaret’in önemine vurgu yapan Başmüdür Örsdemir, “2018 yılı içerisinde Genel Müdürümüz Kenan Bozgeyik, dönemin Bakanı Ahmet Aslan Bey’in de himayelerinde birlikte Anlatya’da çok ciddi bir e-ticaret çalıştayı düzenlendi. Bu çalıştay neticesinde bizler de buralarda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile yakın zamanda Bolvadin’de ve 2019 yılı içerisinde de Sandıklı, Dinar ve Çay Ticaret Odaları ile birlikte e-ticaretseminerleri düzenleyerek Afyon halkını e-ticaret ile çalışmaya davet edeceğiz. İnşallah biz bu e-ticaret olayının geleceğin sektörü olarak görüyoruz ve Afyonkarahisar’da da açıkçası ben bunu önemsiyorum. Afyon’daki insanlarımızın sofrasına bir zeytini nasıl koyabiliriz telaşının en büyük parçalarından da birisi bu bizim için. Ciddi anlamda ekonomilerine katkı olacağını inanıyorum ve 2019 yılı içerisinde e-ticaret üzerinde duracağız. Bunların dışında posta lojistik anlamında yatırımlarımız sürüyor. Sürekli büyüyor ve gelişiyoruz. 2019 yılı içerisinde Allah izin verirse 3 tane şubemizi açacağız. Bunlar Selçuklu, Ahmet Yesevi ve Kanlıca PTT şubelerimiz olacak. Onların dışında da çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın, halka dağıtılması konusunda sizlerin sağladığı desteğiniz için son derece teşekkür ederim. Sizlerden Allah razı olsun ki pozitif destekleriniz sayesinde biz de hizmetlerimizi vatandaşlarımıza tanıtabiliyoruz. Özellikle bunun altını çizmek isterim. Hepinize PTT’nin bu çalışmalarına göstermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

GAZETELERE GÖNDERİMLERDE İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANACAK

Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Selami Çalışkan, PTT ile BİK arasındaki işbirliği çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Afyonkarahisar’da yayın yapan ilçe gazetelerinin kendilerine ulaştırılmasında yapılacak indirim hakkında Başmüdür Örsdemir’den söz aldıklarını belirten Çalışkan, “PTT ve kurumumz aracılığıyla ilçelerdeki gazetelerimize bir kolaylık sağlanacak. İnşallah 10 Ocak’a isabet edecek bir şekilde bir protokol imzalayacağız. Biz de PTT’nin çalışmalarından memnunuz. Basın İlan Kurumu ve PTT’nin ortak çalışmaları var. Bu çalışmalarda bizim posta gönderimlerimizi indirimli taşıdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Sizin nezdinizde PTT Genel Müdürlüğünüze de teşekkür ediyoruz. İlçe gazetelerimize de bir kolaylık sağlayacaklar, indirim sağlayacaklar. Çünkü ilçe gazetelerimiz her gün kargo ile bize göndermek durumundalar. Bu konuda da kendilerinin anlayışlarından dolayı teşekkür ederim. Basın Yayın Derneği’nin çalışmalarında da biz Basın İlan Kurumu olarak memnunuz. Birleşme inşallah böyle devam eder, bu konuda emeği geçen, fedakarlıkta bulanan herkese teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Selami Çalışkan, Prestij Kitapları’ndan bir kitabı Başkan Küçükkurt’a hediye etti. Ardında da Örsdemir tarafından Başkan Küçükkurt’a İstanbul PTT Müzesi Koleksiyonları’ndan Harita Kataloğu hediye edildi.