Okumuş, hastanede tedavi gören çocukların durumlarının iyi olduğunu ancak yanıkların ciddi olduğunu söyledi. Okumuş: “Çocukların vücutlarında 2’inci ve 3’üncü derece yanık mevcut. Çocukların iyileşme sürecini takip ediyoruz” Yanıkların tuz kaynaklı olmadığını da söyleyen Okumuş, “Tuz olsaydı Afyon’un yarısı yanardı” diye konuştu.

BİZE RAPOR GELMEDİ

Kendilerine henüz gelen bir raporun olmadığını belirten Okumuş, 2 çocuğa gerekirse plastik cerrahi tarafından operasyon uygulanabileceği kaydetti. Olayla ilgili tahminde de bulunan Okumuş, birden fazla kimyasal maddenin bir şekilde buhar yoluyla buluştuktan sonra çocukları yakmış olabileceğini ifade etti.

BİRDEN FAZLA KİMYASAL ETKİLEŞİME GEÇMİŞ OLABİLİR…

Burada asit ya da benzeri bir madde olması halinde ek bulgularında olması gerektiğine değinen Okumuş, “Solunum ile ilgili bir sıkıntı görmüyoruz. Bu kadar yakıcı bir şekilde etkisi olan bir maddenin buhar etkisiyle başka bir yere de zarar vermesi gerekiyor. Burada ki olayda bacakta yanık var ama ellerde yok. Büyük ihtimalle lokal bazda kimyasal madde veya herhangi bir karışım ile ortaya çıkmış olabilir. Kimyasal madde bir şekilde toprağa bulaşıyor. Bu araçlardan, evden, çöpten geliyor. Benim öngörüm birbiriyle etkileşime girmiş birden fazla kimyasal maddenin bu sonucu ortaya çıkardığını düşünüyorum. Ancak tekrar ediyorum yapılan incelemeler neticesinde yakıcı asit veya başka bir madde belirlenebilmiş değil.