Burmalı Mahallesi’nde Yeni Saraçlar Çarşısı’nda hizmete giren doğal ürünlerin yer aldığı “Hakk Eri” adlı işletme doğal ürünleri Afyonkarahisar halkıyla buluşturmaya devam ediyor. İşletmeye yeni gelen ürünlerin başında Kars’ın eski kaşar peyniri oldu. 16 ay bekletilen bu peynir geçtiğimiz gün bu işletme tarafından Afyonkarahisar’a getirilerek halkın tüketimine sunuldu. 

NE KADAR BEKLERSE O KADAR LEZZETLİ OLUYOR

İşletme Sahibi Habib Ömer Sevim, Afyon Postası’na konuşarak, şunları söyledi: “Kars’ın eski kaşar peynirini Afyonkarahisar’a getirdik. Bu elimde görmüş olduğunuz peynir 16 ay bekletilmiş bir peynir. Bu ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar daha lezzetli olur. Bu elimizde gördüğünüz 16 aylık bir peynir. Şu anda bizim bildiğimiz kadarıyla Afyon’dan bundan eski peynir yok.”

DOĞAL ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ GÜNNDEN GÜNE ARTIYOR

Sevim, günden güne doğal ürün çeşitlerinin arttığını ifade ederek şunları söyledi: “Erzincan koyun sürüyle yapılan şavak tulum peynirimiz, Erzurum yayla tereyağı, Trabzon ayran düşürmeli yayık tereyağımız ve bunların yanında Jersey ineklerinden elde edilen yoğun yağlı çörek otlu peynirimiz işletmemizde mevcuttur. Tüm Afyonkarahisar’ı bekliyoruz” 

ESKİ KAŞARIN FAYDASI NE? 

Yapılan araştırmalara göre Kars Eski Kaşarı, K2 vitamini açısından çok zengindir. K2 vitaminin ispatlanan en belirgin özellikleri ise damarlarda kalsiyum birikmesini önlemek, kemikleri güçlendirmek ve kanser hücrelerinin bölünüp çoğalmasına olan yavaşlatıcı etkileridir.

Hakk Eri işletmesine nasıl ulaşırım? Evlere servis hizmet var mı? 

İşletmenin 100 lira ve üzeri alışverişlerde evlere servis hizmeti bulunuyor.Ayrıca kapıda ödeme kolaylığıda mevcut. 

Burmalı Mahallesi, Yeni Saraçlar Çarşısı, Sokak No: 16 Merkez/ Afyonkarahisar

Telefon: 05433233903