KOCATEPE GAZETESİ’DEN BURCU AYDIN’IN ÖZEL HABERİ


Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, on köyün mahalle olma kararının İçişleri Bakanlığı ve Danıştay’ın uygun görüşüyle alındığını, Danıştay 8. Dairesinin Bakanlar Kurulu Kararname yürütmesini durdurma kararından Milletvekilleri ve AK Parti Teşkilatını haberdar ettiklerini söyledi.
DAVA BAKANLAR KURULU KARARNAMESİNE 
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2013 yılında yaptıkları çalışma ile şehir merkezine çok yakın olan 10 köyü mahalle yaptıklarını söyledi. Çoban; “Belediye yönetimi olarak 2013 yılında yaptığımız çalışma ile şehir merkezine çok yakın olan 10 köyümüzü mahalle yapmıştık. İçişleri Bakanlığı ve Danıştay’ın uygun görüşü ile bu karar alınmıştı. 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren de seçimlerde Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanması suretiyle bu on köy bizim mahallemiz olmuştu. Biz 48 mahalleden 58 mahalleye çıkmıştık. Ancak Küçükçobanlı Köyü Muhtarlığı ve bir vatandaşımız bu karara karşı Danıştay nezdinde dava açmış. Karar derken Bakanlar Kurulu Kararnamesine karşı bir dava açılmış” dedi.
İTİRAZ DANIŞTAY GENEL KURULU’NDA GÖRÜŞÜLECEK
Danıştay 8. Dairesinin aradan geçen beş yıl sonunda kararnamenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini belirten Çoban, “Bu karar bize geçen hafta tebliğ edildi. Biz Belediye olarak itirazlarımızı yaptık. Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’nda bu konu görüşülecek. Danıştayımızın vereceği karara herkes saygılı olmak durumundadır. Biz bu durumdan Milletvekillerimizi, teşkilatımızı haberdar ettik. Danıştay’ın vereceği kararı bekliyoruz. Bu aşamada tabi kararnamenin yürütmesi durdurulduğu için bize bağlanan 10 köyle ilgili bir takım kararlar almak durumundayız. Ancak bu on yerleşim biriminin yerel seçimlere köy olarak mı mahalle olarak mı katılacağına Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) işidir. Ben bu konuda bir fikir beyan etmeye kendimi yetkili bulmuyorum” diye konuştu.