-KOCATEPE GAZETESİ’NDEN BURAK AYDIN’IN ÖZEL HABERİ

Afyonkarahisar şehir merkezinin yakınında bulunup kısa süre önce 'köy' statüsünden 'mahalle' statüsüne geçen yerleşim birimlerinin 'mahalleliği' askıya alındı.

2014’DE MAHALLE OLMUŞLARDI

Afyonkarahisar Merkez'e bağlı bulunan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri mahalleye dönüştürülmüş ve Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlanmıştı. Belediye hizmetlerinden yararlanmaya başlayan bu yerleşim bölgelerindeki köy muhtarlıkları mahalle muhtarlıklarına dönüştürülmüş, köy muhtarlıklarının varlıkları da Afyonkarahisar Belediyesi'ne devredilmişti.

BELEDİYE İTİRAZ ETTİ

Vatandaşlar tarafından Yargıtay'a yapılan itirazda köylerin 'köy' niteliklerinin sürmesi gerektiği belirtilerek yürütmenin durdurulması talep edildi. Yargıtay vatandaşın itirazını haklı bularak 'mahalleye dönüşme kararı' nın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin konuyla ilgili olarak Yargıtay'a itirazda bulunduğu belirtiliyor.

NASIL OY KULLANACAKLARI BELİRSİZ

Seçimlere kısa bir süre kalmışken gündeme gelen konu Afyonkarahisar'ın seçmen yapısında da belirsizliğe yol açtı. Söz konusu yerleşim birimlerinde 31 Mart'taki yerel seçimlerde Belediye için mi,  köy için mi oy kullanılacağına Seçim Kurulu karar verecek.