İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Fatoş Bakar, ikinci bebeğini sezaryenle dünyaya getirmeyi düşünüyordu. Ancak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde katıldığı gebe okulunda öğrendikleri, doğum hakkındaki fikirlerini değiştirdi. Anne adayı, burada aldığı eğitimle normal doğumun faydalarını öğrendi ve ikinci çocuğunu bu şekilde doğurmaya karar verdi.
Gebe okulu sorumlu ebesi Mehtap Er, normal doğumun anne ve bebek sağlığına olan faydalarını detaylı şekilde anlatırken, gebelere doğum korkularını yenmeleri için eğitimler verdi. Er, normal doğumun ardından anne ile bebeğin hemen bir araya geldiğini ve emzirmenin erken başladığını vurguladı.
Bakar, “Normal doğumun faydalarını öğrendikten sonra fikrimi değiştirdim. Gebelere normal doğumu kesinlikle öneriyorum” diyerek, öğrendiği bilgilerin kararında etkili olduğunu belirtti.