Gaziantepli İbrahim Mayda, küçük yaşlardan beri süregelen gazoz merakını önce koleksiyona, ardından da bir işletmeye dönüştürdü. Antep Kalesi'nin eteklerindeki Derekenarı Caddesi’nde yer alan yaklaşık 20 metrekarelik tarihi dükkânında, Türkiye’nin farklı şehirlerinden topladığı yüzlerce aromalı gazoz çeşidini sergiliyor.

Dükkan bir zaman makinesine dönüştü

Renkli şişeleri ve nostaljik atmosferiyle dikkat çeken dükkân, özellikle ileri yaştaki ziyaretçileri geçmişe götürüyor. Mekân, sadece gazoz meraklılarını değil, düğün çekiminden koleksiyon tutkunlarına kadar geniş bir kesimi ağırlıyor.

Çıkrık Belediye Başkanı Çetinaktı’dan çöp açıklaması: Art niyetli muhalif çevreler çöpü dışarı atıyor
Çıkrık Belediye Başkanı Çetinaktı’dan çöp açıklaması: Art niyetli muhalif çevreler çöpü dışarı atıyor
İçeriği Görüntüle

"Gazoz dükkanı açmak çocukluk hayalimdi”

AA muhabirine konuşan Mayda, “Gittiğim her şehirde oraya özgü gazozları denerdim. Kapaklarını biriktirir, onlarla oyun oynardım. Gaziantep’in gazoz üretimi geçmişini öğrendiğimde bu kültürü yaşatmaya karar verdim,” dedi.

Yerli gazozlara artan ilgi

Sadece yerli ve milli üretim gazozları sattıklarını belirten Mayda, “Son dönemde yabancı içeceklere yönelik boykot, yerli gazozlara olan ilgiyi artırdı. Yaz ortasına kadar 250 farklı gazoz çeşidine ulaşmayı hedefliyoruz,” diye konuştu.

Kaynak: AA