Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege’nin konuyla ilgili açıklamaları şöyle: 

Emekli Adeta Ölüme Terk Edildi

Toplumun en mağdur kesimi olan emeklimiz derinleşen ekonomik krizin yükünü taşıyamaz evden çıkamaz, çığlıkları duyulmaz olmuş sosyal yaşamın dışına itilmiştir. Adeta ölüme terkedilmiştir. Bizi yönetenler hak ve adaletten uzaklaşmış haziranda yapılan yüzde 25’lik zam yüzde 100 enflasyonla 4 katını geri almıştır.

İnsan Anasına Babasına Dedesine Eziyet Eder Mi?  

Emeklimizin umutları tükenmiştir. Bu vurdum duymazlık nereye kadar devam edecek. Bu memleketin anası, babası, dedesi biziz. Kalan ömrümüzde insan anasına babasına dedesine eziyet eder mi?  Emekli hastanelerdeki yoğun bakım ünitesine yatırılmış gibidir.

5.000 TL Rakamı Vicdanları Sızlatmıştır

Akşam açıklanan 5.000 TL rakamı vicdanları sızlatmış, emekliyi incitmiştir. Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı biz düzenlemedir. Bir defaya mahsus olduğu bu rakamın 4milyon çalışan emeklimize verilmeyecek olması 4,5milyon dul ve yetimlerimizin 1.250 TL’den başlayan 3.750 TL arasında rakamların bölünmesi yüreklerimizi sızlatmıştır. Emeklimize yapılan bu muamele Cumhuriyetin 100.yılına hiç yakışmamış, bu muameleyi hak etmemiştir. Tekrar revize edilip sosyal devlet anlayışına demokrasimize yakışır bir şekilde düzenleme yapılması şarttır. 

Çalışan Emekliye Verilmemesi Büyük Yanlış

Bu haksız eşit olmayan dağılım bu yaşta evine ekmek götürmek için çalışan emeklimize verilmeyişi, ayrım yapılması çok yanlış bir uygulamadır. >>Afyon Postası’ndan Hilmi Üstündağ’ın Haberi.