Zafer Kalkınma Ajansının 2020 yılı 7. Yönetim Kurulu Toplantısı, ajans Yönetim Kurulu Başkanı Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında Afyonkarahisar’da yapıldı.

Toplantıya Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Kütahya Valisi Ali Çelik, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç katıldı.

Mali Destek Programlarına 99 Proje Başvurusu Yapıldı

Toplantı gündemine ilişkin bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “İlk gündem maddemizde 27 Şubat 2020 tarihinde ilan ettiğimiz, Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa / orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı Fizibilite Desteği Programı’na yapılan proje başvurusunu değerlendireceğiz. İkinci gündemimizde Bölge kamuoyu ve paydaşlarımızın yakından takip ettiği 2020 yılı proje teklif çağrılarının değerlendirme sonuçlarını ele alacağız. Bildiğiniz üzere 27 Şubat 2020 tarihinde Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı adıyla toplam 30 Milyon TL bütçeli 2 mali destek programı ilan etmiş ve bu programlara toplam 99 proje başvurusu almıştık. Mevzuatta öngörülen değerlendirme süreçleri tamamlanmış olup değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmaya hazır hale getirilmiştir. Biz de mevzuatta Kurulumuza tanınan yetkiler çerçevesinde sonuçları değerlendireceğiz. Sonuçların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılı proje sahiplerini tebrik ediyor ve ilgi gösteren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Önümüzdeki yıl Yapılacak Faaliyetler Görüşüldü

Toplantıda görüşülecek diğer konulara ilişkin de bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Diğer gündem maddemizde Ajansımızın önümüzdeki yıl yapacağı faaliyetler ile ilgili hazırladığı 2021 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesini istişare edeceğiz. Bu çerçevede sonraki gündem maddemizde 2021 yılında ilan edilmesi planlanan program hakkında görüşeceğiz. Politika Önerileri gündemimizde ise desteklerden daha fazla yararlanabilmek için Bölge illerimizin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na dahil edilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Proje Ofisleri Çalışma Yönergesi Görüşüldü

Vali Gökmen Çiçek konuşmasına şöyle devam etti: “Ajansımızın Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası fonlardan yararlanılmasına yönelik görevleri çerçevesinde proje başvurularında bulunmak ve bölge illerindeki Valilikler başta olmak üzere kurum ve kuruluşların AB Proje Ofisleri ile ilişkilerini geliştirerek koordinasyonu ve projelerle ilgili teknik destek sağlamaya yönelik usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan proje ofisleri çalışma yönergesi hakkında bilgi alacağız. Diğer gündem maddelerimizde Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı, Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı, 3 güdümlü projemiz ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporları hakkında bilgi alacak ve yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri görüşeceğiz. Son olarak iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler, personel işleri ile Ağustos ayı gelir ve gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son verirken; katılım sağladığınız için teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.”

Toplantı karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmasıyla sona erdi.