Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Ağustos ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.

RASİME KARAKOL’UN VEFATI

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2021 yılının Ağustos ayı olağan Meclis toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Konuşmama geçmeden önce, taziye ve kutlama mesajlarımı paylaşmak isterim. Meclis Üyemiz Sayın Ahmet Karakol’un annesi Rasime Karakol vefat etti. Sayın Karakol’a ve ailesine başsağlığı, Merhume Rasime Karakol’a Allah’tan rahmet dilerim. 

Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hacı Sait Evrenkaya’nın oğlu Mehmet Evrenkaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Yücel Albay’ın oğlu İhsan Albay düzenlenen düğün törenleri ile dünya evine girdiler. Meclis Üyemiz Sayın Mehmet Gümüştaş’ın kızı Yağmur Gümüştaş, ayrıca TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimci Kurulu İcra Komitesi Üyemiz Sayın Mehmet Cemil Çıldır önümüzdeki günlerde yapılacak düğün törenleri ile yuva kuracaklar. Mehmet Evrenkaya ve değerli eşine, İhsan Albay ve değerli eşine, Yağmur Gümüştaş ve değerli eşine, Mehmet Cemil Çıldır ve değerli eşine ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi. 

İZMİR’DEKİ FUAR

İzmir’de devam eden Mermer Fuarı’na katılan firmalara da teşekkür eden Merdivenci, “26’ncı İzmir Marble–Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl küresel salgın koşullarında düzenlendi. İlimizden 58 işletmenin katıldığı Fuar’da Odamız’ı temsil eden Meclis Üyemiz Sayın Adnan Demirel’e teşekkür ediyorum; Fuar’da stant açan işletmelerimize de bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok önemli bir Avrupa Birliği projesini sürdürüyoruz. Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliği’nin Geliştirilmesi başlıklı projemizin açılış toplantısını Mart ayında gerçekleştirmiştik. Proje kapsamında eğitimlerimize de başladık; Temmuz ve Ağustos aylarında Afyonkarahisar ve Bolvadin’de iki eğitim yaptık. Çay, Dinar, Emirdağ ve Sandıklı ilçelerimizde de yıl sonuna kadar proje eğitimlerini sürdüreceğiz. 

Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliği’nin Geliştirilmesi Projesi’nin ilimiz ve ülkemiz için yararlı ve hayırlı olmasını diliyorum.”

KISIR DÖNGÜ VAR

Ülke ekonomisi hakkındaki görüşlerini de dile getiren Merdivenci, “Ülkemizin ekonomisi özellikle büyüme rakamları bakımından olumlu ipuçları veriyor. Türkiye, yılın ilk çeyreğinde yakaladığı yüzde 7'lik büyüme ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Bu güzel bir gelişmedir. Bununla birlikte, uzun süredir devam eden yüksek enflasyon-yüksek faiz sarmalı; üreticiyi de, tüketiciyi de zor durumda bırakıyor. Üretici Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksi arasındaki makas, giderek açılıyor. Bir ürün, satıldıktan sonra aynı maliyetle raflardaki yerini alamıyor. Satılan malın yerine konulamaması, ya da daha büyük maliyetle yerine konulması, ekonomimizi adeta kısırdöngüye sokuyor. En kısa sürede bu konunun sorunun çözüme kavuşmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

AŞI OLALIM

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı en etkili mücadele yönteminin aşılanma olduğuna dikkat çeken Merdivenci, “Kovid-19 aşılarımızı mutlaka olalım, çevremizde aşı olmayan varsa uyaralım ve teşvik edelim. Şu anda hastanelerin Yoğun Bakım ünitesinde Kovid-19 tedavisi için yatanların büyük çoğunluğu, aşı olmayan vatandaşlarımız. Bu konu çok önemli, lütfen hassas olalım. Yine bu pandemi bitene kadar maske, mesafe ve hijyen kuralına da azami dikkati gösterelim” dedi. 

ATSO SPOR OYUNLARI

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Odamız tarafından geleneksel hâle getirilen ATSO Spor Oyunları, bu yıl 15’inci kez düzenlenecek. 29 Ağustos Pazar günü düzenlenecek 15. ATSO Spor Oyunları’nın Açılış Töreni’ne bütün Meclis Üyelerimiz’i davet ediyorum. Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 99’uncu, Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıldönümünü kutluyoruz. Bu toprakları vatan yapan Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tüm komutanlarımızı ve şehitlerimizi bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyorum.”

Merdivenci, toplantının Dilek ve Temenniler bölümünde TOBB Afyonkarahisar Oda-Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cantürk Kayahan’ın sunum yapacağını belirterek Kayahan’a yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti. 

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Temmuz ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı. 

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Temmuz ayı Hesap Hülasası, oybirliğiyle tasdik edildi. 

Toplantının dördüncü maddesinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemi için verilecek bursların miktar ve bedeli görüşüldü. Bu gündem maddesinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Meclis Üyeleri İbrahim Sömer ve Mesut Tabak söz alarak görüşlerini dile getirdi. Yapılan oylamada gündem maddesi oybirliğiyle onaylandı. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, verdikleri oy dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür etti. Merdivenci, “Burslarımız, Afyon Eğitim Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılıyor. Afyon Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, Vakıf’ın Yönetim Kurulu Üyeleri’ne ve Genel Sekreteri’ne teşekkür ediyorum” dedi. 

Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya, Yönetim Kurulu’nun Temmuz-Ağustos faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Toplantının Dilek ve Temenniler bölümünde Meclis Üyesi Mesut Tabak söz alarak görüşlerini dile getirdi. Tabak’ın ardından TOBB Afyonkarahisar Oda-Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cantürk Kayahan, Afyonkarahisar’ın güncel verileri hakkında sunum yaptı. 

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, sunumu dolayısıyla Prof. Dr. Cantürk Kayahan’a, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.