TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Genel Kurulu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’a ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan, TOBB Afyonkarahisar GGK İcra Komitesi Doğal Üyeleri olan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol ile TOBB Afyonkarahisar GGK üyeleri katıldı. 

HİSARCIKLIOĞLU VE SERTESER’E TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Afyonkarahisar GGK İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan, “Sözlerimin başında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bizleri her zaman destekleyen, karşılaştığımız sorunların çözümü için günün 24 saati ulaşabildiğimiz bir Yönetim Kurulu Başkanımız olduğu için kendimizi şanslı olarak görüyoruz. Yine aynı şekilde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu da her faaliyetimizi gönülden destekliyor; toplantılarda Genç ve Kadın Girişimciler’in ülkemiz için önemine vurgu yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Genel Kurul’da genç girişimcileri bilgilendirme amacıyla sunumlar yapılacağını belirten Özkan, “Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak ilimizdeki gençlerin ekonomi için katma değer sağlamasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle sizlerle bir araya gelmek istedik. Bugünkü toplantımızda Genel Sekreterimiz ve İcra Komitemiz’in Doğal Üyesi Sayın Ali Şenol, Merkez 2’nci OSB hakkında ayrıntılı bir sunum yapacak. Yine Zafer Kalkınma Ajansı, TKDK ve KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca Yeşil Mutabakat ve Paris İklim Anlaşması kapsamında belirlenen Sıfır Karbon için çok mühim olan güneş enerjisi santralleri ile ilgili sunum yapılacak. Siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle sizler için çalışmayı bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi. 

“ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİSİNİZ”

Özkan’ın ardından selâmlama konuşması yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Genç Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini vurguladı. Serteser, “Ülkemizin aydınlık geleceği olan siz genç girişimcilerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu, ilimizi hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz nezdinde, hem de Genç Girişimciler Kurulları arasında en iyi şekilde temsil etme gayreti içindedir. Son olarak Gaziantep’te düzenlenen G3 Forumu’nda ilimizi en güzel şekilde temsil ettiniz. Yine Ankara’daki toplantılara katılımınız, diğer illerdeki Genç Girişimci Kurulları ile iletişiminiz bizim için önemlidir. Faaliyetlerinizi yakından takip ediyoruz. İl merkezinin yanı sıra ilçelerimizi de kapsayan bir heyetle hareket eden Genç Girişimciler Kurulumuz, yeni istihdam alanları açan işletmeler için teşvik edici bir rol üstleniyor. Genç Girişimciler Kurulumuz, ayrıca, farklı sektörlerdeki firmalara da ilimizdeki yatırım ortamını anlatarak Afyonkarahisar ekonomisinin güçlenmesi için çaba gösteriyor. 

Bu nedenle Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanımız Sayın Mustafa Özkan nezdinde tüm İcra Komitesi ve Kurul üyelerimizi kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Serteser, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genç ve Kadın Girişimci Kurullarımız’ın oluşmasında en büyük desteği vermiştir. Gençlerin ve kadınların daha çok katma değer sağlamasının önünü açan ve her zaman destek veren Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

FAALİYETLERE KATILIM DAVETİ

Genç girişimcileri, ATSO’nun bütün faaliyetlerine davet eden Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, yıl içinde birçok eğitim ve faaliyete imza atıyor. 2018’den bu yana aralıksız sürdürdüğümüz ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerimiz, 2022 yılında da devam edecek. Bu yıl, 20’nin üzerinde eğitimle, üyelerimizin bilgilerinin güncellenmesini, yeni gelişmelerden haberdar olmasını sağlayacağız. 

2022, malumunuz olduğu üzere Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü. Biz de Odamız olarak, yıl içinde Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in ruhuna uygun etkinlikler planladık. Bir başka büyük etkinliğimiz olan, Odamız’ın artık bir gelenek hâline getirdiği ATSO Spor Oyunlarımız da, üyelerimiz arasındaki dostluğu pekiştiren bir özelliğe sahip. Bu yıl, 16’ncı ATSO Spor Oyunlarımız’ı düzenleyeceğiz. Samimiyetimle söylemek isterim ki Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, tüm üyeleri ile, Genç ve Kadın Girişimci Kurulları ile büyük bir ailedir. Hepimiz bu büyük ailenin fertleriyiz. Tüm etkinliklerimizde, eğitimlerimizde, toplantılarımızda ailemizin fertleri olan siz Genç Girişimciler Kurulu’nun bütün üyelerini görmekten, sizlerin katılımından büyük mutluluk duyacağız.”

“AFYONKARAHİSAR TEK YÜREK”

Afyonkarahisar’ın “uyum şehri” olarak öne çıktığına dikkat çeken Serteser, “Afyonkarahisar, son 10 yılda bir uyum şehri olarak öne çıkıyor. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Rektörlerimiz ve Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile tek yürek olduk; ilimizin daha hızlı kalkınması, ülke ekonomimizin daha fazla büyümesi için çalışıyoruz. Karşılaştığımız sorunları, ilimizin yöneticileri ile anında paylaşıyor; çok kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Afyonkarahisar, bu özelliğiyle kolay yatırım yapılabilecek iller arasındadır. İlimiz, mevcut yatırımların güçlenmesinin yanı sıra il dışından gelecek yatırımlarla daha çok katma değer üretecektir” ifadelerini kullandı. 

“YEŞİL OSB’Yİ TAKİP EDİN”

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürdüğü Afyonkarahisar Merkez 2’nci Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi veren Serteser, “İlk planlama aşamasından itibaren ‘Yeşil OSB’ yaklaşımını benimsediğimiz Merkez 2’nci OSB’de Yönetim Binası’ndan yatırımcıların fabrikalarına, altyapıdan aydınlatmaya kadar her alanda Paris İklim Antlaşması ve Yeşil Mutabakat’a yüzde 100 uyumu hedefliyoruz. Ayrıca Yeşil OSB’mizin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’ın OSB’ler için verdiği Yeşil Bayrak belgesinde en üst düzey olan Platin belgesini, ayrıca uluslararası bina ve yapı derecelendirme kuruluşlarından da ATSO hizmet binamız gibi en üst düzeyde sertifika alması için çalışacağız. Böylece hem çevreyi koruyan, doğaya zarar vermeyen bir sanayi bölgesi olacağımız gibi, özellikle ihracatçı firmaların Avrupa Birliği’ne yönelik yapacağı satımlarda karşılaşacağı Karbon Vergisi’ni de sıfırlamış olacağız. Bu projemizi yakından takip etmenizi, öneri ve görüşlerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyorum” diye konuştu. 

ATATÜRK’ÜN TAVSİYESİNİ HATIRLATTI

Serteser, konuşmasını şöyle bitirdi:

“Bu toplantıya katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir sözü ile konuşmamı bitirmek istiyorum:

‘Sayın gençler, yaşam mücadeleden ibarettir. Bundan dolayı yaşamda yalnız iki şey vardır. Galip olmak, mağlup olmak. Size, Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız. Milletin yükselme gerek ve şartları için yapılacak şeylerde, atılacak adımlarda kesinlikle tereddüt etmeyin.’

BİLGİLENDİRİCİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Kurul’da konuşmaların ardından ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Afyonkarahisar 2’nci Merkez Organize Sanayi Bölgesi hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Şenol’dan sonra Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Köprücüoğlu, Teşvik ve Destekleri Bilgilendirme Sunumu gerçekleştirdi. 

Genel Kurul’da KOSGEB Afyonkarahisar KOBİ Uzmanı Murat Kahraman, Kovid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük işletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı’nı; TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Emre Burak Tağ, TKDK Teşvik ve Destekleri’ni anlattı; TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu Üyesi İbrahim Cem Özgül de Güneş Enerjisi Santralleri hakkında bilgi verdi.