Quick Sigorta Türkiye genelinde sürdürdüğü toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Dün Afyonkarahisar İkbal Termal Otel’de acenteleriyle bir araya gelen Türkiye’nin yerli şirketi Quick Sigorta Yetkilileri, şirketin 2 yıl içinde yakaladığı başarıyı basın mensuplarıyla paylaştı. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar yan sıra Genel Müdür Yardımcıları Dr. İsmail Kızılbay, Halil Alaeddinoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda acente yetkileri kafalarındaki tüm soruları giderme şansı yakaladı. 
“YEREL BASININ ÖNEMİ BÜYÜK”
Türkiye genelinde yerel basına oldukça önem verdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Genel Müdür Yaşar, katıldıkları tüm toplantılarda yerel basına öncelik tanıdıklarını söyledi. Kendisinin Milli Kütüphaneler ’den sonra en büyük yerel gazete koleksiyoncusu olduğunu altını çizen Yaşar; “ilkokul yıllarından itibaren alışkanlık haline gelen bir durum bu. Lise ve üniversite yıllarında bende gazete yayınladım. O yüzden yerel gazete yayınlamanın ne kadar zor bir iş olduğunu bilenlerdenim. Demokrasilerinin gelişiminde özellikle ve ülkelerin ve insanların hayatında bence yerel basının büyük önemi var.”
“YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”
Yüzde 100 yerli sigorta şirketi olduklarını söyleyen Yaşar, hızlı ve çabuk hareket eden bir sigorta şirketi olduklarını söyledi. İlk yıllarında rakiplerinin üzerinde yüzde 135’lik büyüme oranıyla ilk yıllarını tamamladıklarını ifade Yaşar, kredi kefalet sistemiyle yatırımcıların önlerinin açtıklarını söyledi. Kefalet sigortasının banka teminat mektubuyla bire bir aynı özellikleri taşıdığının altını çizen Yaşar; “İşletmelerimizin, tacirlerimizin ve firmalarımızın bankalarda kredi limitleri var. Bu limitler hem gayri nakli kredi hem nakit kredi olarak ikiye ayrılıyor. İş adamlarımız teminat mektubu kullandıklarında aslında nakli kredi limitlerinde tüketmiş oluyorlar. Biz bu sistemle piyasaya yeni bir kapasite sunuyoruz. Yatırımcılar, kefalet senedi kullanmaları halinde bankalardaki limitleri nakit kredi limitleri olarak kullanabilirler. Böylece de yatırım yapmaya devam edebilirler. Kefalet sistemi ekonomiye kaldıraç etkisi yapacaktır. Yeni ekonomi programına baktığımız zaman hükümetin de önündeki hedeflerden birisi banka dışı finans alanının büyümesi. Biz kefaret sistemini piyasaya sokarak banka dışı finans alanın büyümesi konusunda önemli bir adım atmış oluyoruz” diye konuştu. 
“SİGORTACI GÜVENİLİR OLMASI LAZIM”
Sigortacının güvenilir olmasının önemini kaydeden Yaşar, sigortacılık mesleğini itibarlı bir meslek olarak değerlendirdi. Yaşar şöyle devam etti; “Türkiye’de en çok satılan 10 milyar dolarlık pastanın yüzde 50’si otomobil sigortaları, yüzde 40’da trafik sigortaları. Bunun en önemli sebebi zorunlu sigorta olmasıdır. Şimdi zorunlu sigorta olması sebebiyle yüzde 40’lık bir pazar payına sahiptir. Peki siz diyorsunuz ki en çok satılan ürün trafik sigortası olmasına rağmen acenteler neden bu kadar şikayetçi. Aslında burada samimi konuşacak olursak en çok üçkağıda maruz kalıpta ‘Üçkağıtçı’ olan sektörde sigortacılardır. Bugün sigorta sektörü dünya genelinde itibarlı bir meslektir. Yani insanlar her şeylerini bize emanet ediyorlar. Bizim korumamıza bırakıyorlar. Dolayısıyla bu manada baktığımız zaman itibari çok yüksek olan bir meslek. Yani sigortacı dediğimiz kişinin güvenilir olması gerekir. Çünkü siz güvenmediğiniz kişiye varlıklarınızı emanet edemezsiniz.”