Afyon Postası olarak otomobil sektöründeki son durumu sizler için araştırdık. Afyonkarahisar Demireller Renault Dacia Satış Müdürü Ali Kul otomobil sektörünün Mart ayındaki durumunu değerlendirdi. Müşteriler için fırsat ayı olduğuna dikkat çeken Kul, 2022 yılının son çeyreğinde elektrikli araç tedariği noktasında da ön plana çıkacaklarını vurguladı. Kul, otomotiv almayı düşünenlere çağrıda bulunarak Mart ayı bitmeden elini çabuk tutması gerektiğini belirtti ve Nisan ayında fiyatların yükselebileceği mesajını verdi. 

Demireller Renault Dacia Satış Müdürü Satış Müdürü Ali Kul’un açıklamaları şöyle:

MART NEDEN ÖNEMLİ

Otomotiv sektörümüzde Mart ayı yılın ilk çeyreğinin son ayı yani önemli aylardan bir tanesi. Bunun en önemli sebebi de 2021 ve 2022 model araçların bitiş ve başlangıç zamanıdır. Şöyle örnek vermem gerekirse; Duster araçlarımızda 2021 modellerinin avantajlarından bahsedebiliriz. Faiz ve kredi noktalarında mevcut desteklerimiz var. Aynı zamanda takas yapmayı düşünen müşterilerimize desteklerimiz var. 2021 ve 2022 model araçlarımızın arasında 30-40 bin TL’ye varan fiyat farkları mevcut. Müşterilerimiz için Mart ayı tam alım zamanı diyebiliriz. Elimizde sınırlı  sayıda 2021 model ve kampanyalı 2022 model araçlarımız var. Müşterilerimiz açısından bunları bu ay değerlendirmemiz gerekli. Müşterilerimizin acele etmelerini tavsiye ederiz. 

SIFIR FAİZ KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN

Bu ay ki en önemli kampanyalarımızdan bir tanesi; ticari araçlarımızda ve binek araçlarımızda ‘0 faiz’ kampanyamız var. Yine binek otomobillerde takas kampanyamız var. Bize gelen araçların piyasa şartlarına göre uygun bir şekilde takas programına alabiliyoruz. Mart ayı içerisinde 2021 model araçlarda fiyat avantajları çok önemli bir noktada. Burada müşterilerimize kesinlikle 2021 model araçları stokla sınırlı olduğu için Mart ayı bitmeden değerlendirmelerini öneriyoruz. 

TEDARİK SIKINTISI VAR MI?

Şu an otomobil sektöründe Haziran ayına kadar tedarik sıkıntısı olacağı söyleniyor. Üretim tamamiyle bir zincirleme sistem olduğu için yıl sonuna kadar yani 2022’nin dördüncü çeyreğine kadar biz sürmesini bekliyoruz. Bununla birlikte olumlu taraflarımız da var tabi ki. Bizim elektrikli araçlarımız bu dönemde yani üçüncü çeyrekte ve 2022’nin son döneminde geleceğini öngörüyoruz. Yeni araçlarımız da dahil olacak. Bu yıl bizim yılımız olacak inşallah. Şu an için taleplerimiz iyi durumda. Piyasa da bir karamsarlık hakim olsa da müşterilerimiz fırsatları gördükçe değerlendirmek istiyorlar. Biz de bundan memnun oluyoruz tabi ki. Müşterilerimize son sözümüz; araç almak istiyorlarsa mutlaka Demireller’e gelin. Biz her halükarda yardımcı oluruz.>>Afyon Postası'nın Özel Haberi.