Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2022 yılının ilk olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, küresel salgın kurallarına uygun olarak ATSO Meclis Salonu'nda düzenlendi.Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Meclis Üyemiz Sayın Ceylan Elçi’nin babası Nurettin Elçi vefat etti. Merhum Nurettin Elçi’ye Allah’tan rahmet, Elçi Ailesi’ne başsağlığı dilerim. Afyonkarahisarımız’ın önde gelen iş insanlarından, 8. Meslek Komitesi Başkanımız Davut Okyar’ın da vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhum Okyar’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Odamız camiasına başsağlığı dilerim. Odamız adına sevindirici bir haberi de sizinle paylaşacağım. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hayrettin Güzbey, Afyon Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildi. Sayın Güzbey’i kutluyor; başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

FATURALARA GELEN ZAMLAR ŞUBAT’TA GÖRÜLECEK

2022’nin zorluklarla başladığına dikkat çeken Merdivenci, “Yeni yıl dolayısıyla sizlere naçizane hediyeler gönderdik. Hediyeleri güzel günlerde kullanmanızı dileriz. Zorluklarla bitirdiğimiz 2021’den sonra 2022’de de kaldığımız yerden birçok sıkıntı ile mücadele ediyoruz. 2022 yılının hepimiz için iyilikler getirmesini diliyorum. İşletmelerimiz, çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya. Asgari ücrete yapılan zam, işçi kardeşlerimizi mutlu etti; gerçekten daha fazlasını da hak ediyorlar, ama işletme sahiplerine de Allah kolaylık versin. İşletmelerin bekledikleri vergi indirimleri ve teşvikler henüz tam olarak yansımış değil. Malumunuz olduğu üzere, sanayi işletmelerimize yönelik doğalgaz ve elektrik kısıtlamaları ile karşı karşıyayız. Üretimin can damarı olan sanayi kuruluşlarına yönelik doğalgaz kaynaklı elektrik kısıtlamaları, ekonomiyi uzun vadede olumsuz etkileyecektir. Bazı sektörlerde kısıtlamaların kaldırıldığına ilişkin haberler alıyoruz; dilerim ki bu konuda tekrar bir düzenleme yapılır. Bununla birlikte, yılbaşında elektrik faturalarına yapılan zamlar da yine işletmelerimizi oldukça zor durumda bırakıyor. Ocak ayında bir kısmı faturalara yansıyan zammın, asıl olarak Şubat ayında gelecek faturalarda görüleceğini biliyoruz. Bu konuda da Hükümetimiz’den olumlu bir hamle bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

2021’DE ÖNEMLİ FAALİYETLERE İMZA ATTIK

Merdivenci, ATSO’nun 2021 yılında önemli faaliyetlere imza attığına dikkat çekerek “Gündem maddelerimiz arasında 2021 yılı faaliyetlerimizin onaylanması da bulunuyor. Bu faaliyetlerimizi zaten her ay sizlere sunmuştuk. 2021 yılının Odamız adına dolu dolu geçtiğini görüyoruz. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e, Meclis Divanımız’a ve siz değerli Meclis Üyelerimiz’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerde çok büyük katkısı olan Genel Sekreterimiz Sayın Ali Şenol ve personelimize de teşekkür ediyorum. 2022 yılında da çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu. 

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Aralık ayı karar özetleri, oybirliğiyle onaylandı. 

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Aralık ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. 

Toplantının dördüncü ve beşinci gündem maddelerinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. 

Toplantının dördüncü gündem maddesinde 2021 Yılı Kesin Gelir ve Gider Bütçeleri oybirliğiyle tasdik edildi. 

Toplantının beşinci gündem maddesinde 2021 Yılı Bilançosu oybirliğiyle tasdik edildi. 

Toplantının altıncı gündem maddesinde 2021 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyetleri, oybirliğiyle ibra edildi. 

Toplantının yedinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Demirel, Yönetim Kurulu’nun 2021 Aralık-2022 Ocak Faaliyetleri hakkında sunum yaptı. 

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül söz alarak Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Afyonkarahisar’da pilot okul olarak belirlenen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kaydettiği aşama hakkında bilgi verdi. Gül, Afyonkarahisar Valiliği bünyesinde sürdürülen Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü Yıldönümü Etkinlikleri planlaması hakkında da Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. 

ULUTÜRK’E TEŞEKKÜR

Meclis Üyesi İbrahim Sömer söz alarak 2021 yılı faaliyetleri dolayısıyla Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’ne teşekkür etti. Sömer, ATSO’ya bağlı Gecek Termal A.Ş.’nin de özveriyle yönetildiğini belirterek Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu’na da teşekkür etti. Sömer, AFJET Afyonspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile karşılaşmasının tanıtım için önemli olduğunu, bu altyapıyı AFJET Genel Müdürü ve ATSO Meclis Üyesi Yusuf Ulutürk’ün sağladığını kaydetti ve Ulutürk’e teşekkür etti. 

LOKUM ÜRETİCİLERİ ZORDA

Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu, Afyonkarahisar’ın markası olan Afyon Lokumu’nu üreten şekerlemecilerin zor durumda olduğunu, şeker tedarikinde sorun yaşandığını dile getirdi. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, bu konu hakkında ayrıntılı bir çalışma yaptı. Bu çalışmadan elde ettiğimiz sonuçları da sizlerle paylaşacağız” dedi. 

ENERJİ KESİNTİSİ MAĞDUR EDİYOR

Meclis Üyesi Ahmet Hikmet Dönerkaya, enerji kesintileri dolayısıyla tüm üreticilerin mağdur olduğunu, bu mağduriyetin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini kaydetti. 

Meclis Üyesi Halil Hasırcıoğlu, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini, aksi takdirde enerji arzı sıkıntısının bundan sonra da yaşanacağını belirtti. 

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Dilek ve Temenniler bölümünün ardından, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.