Kocabaş’ın söyledikleri şöyle: 

YÜZDE 80 CİRO KAYBIMIZ VAR

Biz açıldık ama açılmayan bir çok işletme var. Neden açılmadı? Açılmanın masraflarını karşılamayacak. Oyun olmadığı zaman biz masraflar çıkaramıyoruz. Şimdi oyun olmadığı zaman bizim kahvehanelerde müşteri olmuyor. Müşteri olmayıncada yanımızda çalışanların maaşları, kiralar geliyor. İş yeri sahipleride şimdi açıldık diye kiraları istemeye başladı. Bizim kiramızı ödeyin diyorlar. Oyun müşterisi çok olan arkadaşlar zaten açmadılar.  Bizde açıldık ama yüzde 80 ciro kaybımız var. 

KAPALI KALDIĞIMIZ SÜREDE BORÇLAR ARTTI

Yanımızada çalışanların maaşları olsun kiralar olsun hepsi sıkıntı. Çok sıkıntılıyız. Açılmış gibi değiliz. Kapalı kaldığımız sürede borçlarımız çoğaldı. Şu anda kahvehanelerin tam olarak açıldığını ben düşünmüyorum. Açılmayan işletme sayısı az. Ama açılanların gelir kaybı çok fazla. Ciro kaybımız var.

TADIMIZ PEK YOK

İnsanlar umutlarını kaybetmemek için, müşterisini kaybetmemek için açtık mecburen. Yanındaki kahveci açarsa ben açmazsa müşterim oraya gider korkusuyla açtılar. İşlerini kaybetmemek amacıyla açtık. Ama işyerlerimizi açsakta tadımız pek yok. 

OYUN SERBEST OLMALI

Bize şu anda HES kodu zorunluluğu geldi. Maske, mesafe, hijyen zaten vardı. Ama bizde oyun serbest olmazsa bizim için sıkıntı. Belediyenin 1000 liralık desteği bir soluk bir nefes tabi. Ama bizim istediğimiz bu değil. İstediğimiz şekilde değil. Gerekli şartlar oluşsun oyun serbest olsun. Tam olarak açılmak istiyoruz. Biz gerekli koşulları sağlayacağımızı inanıyoruz. Bunu taahhüt ediyoruz. İş yerlerimizin tam olarak faaliyete geçmesini bekliyoruz.