Çay MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen Çay MYO Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Ümmügülsüm Ünlü’nün moderatörlüğünde ve Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) üyelerinden Bilgiseli Özel Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Betül Aladaş, Karcı Yumurta İşletmecisi Nalan Karcı, Kocaçay Oto Kurtarma Vinç Şirketinden Ayşe Kocaçay ile Wet Clean Kuru Temizleme İşletmecisi Zehra GÖK İpek’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Çay Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu, Çay Belediye Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Uzun, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Abdülkadir Kiper, Çay MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Oruncak ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeni ile Çocuk Gelişimi Programı öğretim elamanı Öğr. Gör. Ümmügülsüm Ünlü’nün moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Bilgiseli Özel Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Betül Aladaş, Bilgiseli Özel Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili bilgiler verip kadınların çalışarak üretmesi ile daha mutlu olacağını, derneklere üye olunmasının iş hayatındaki gerekliliği, eğitimi alınan işin hemen yapılmasının riskli olduğunu, tecrübe kazanılması ile birlikte ast-üst ilişkilerinin önemine ilişkin bilgiler verdi.

Karcı Yumurta İşletmecisi Nalan Karcı ise yabancı dilin önemli olduğunu vurgulayıp yurt dışındaki ve Türkiye’deki eğitimin farklı olduğunu ifade etti. Kocaçay Oto Kurtarma Vinç Şirketinden Ayşe Kocaçay ise eğitim seminerlerinden elde ettiği faydaları anlatıp, kadınların çaresiz olmayıp öz güvenli ve hırslı olmaları gerektiğini vurguladı. Wet Clean Kuru Temizleme İşletmecisi Zehra Gök İpek ise dernekteki en genç girişimci üyenin kendisi olduğunu belirterek, başarı isteniyorsa ısrarcı olmanın önemli olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu ise dernek üyelerinin farklı sektörde çalışan iş kadınlarından oluştuğunu, kurucu üyelerinin sayısının 7 olduğunu ve derneğin aynı çatı altında beşinci yaşını kutladığını, topluma rol model olunması amacıyla dernek faaliyetlerine başladıklarını, bu kapsamda dernek olarak ilk projelerinin engelli çocukların meslek sahibi olmaları ile devamında dil kursları, el işi kursları düzenleyip, anne ve çocuklar için üretilen ürünlerin e-ticaret yolu ile pazarlamasını yaptıklarını belirtti.

Söyleşi, toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.