Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde 2010-14 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, 2018-2019 yıllarında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan İbrahim Alimoğlu, bu sefer Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin 7. Başkanı olmak istiyor. 

ORKESTRA ŞEFİ OLMAK İSTİYORUM

Türk doğal taş sektörünün "Şef" lakaplı ismi İbrahim Alimoğlu, "Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde Orkestra şefliği yapmak istiyorum" diyerek çoğulcu yönetim tarzını ortaya koydu. Alimoğlu, "Sektörde çok sesliliğe izin vermeyen otoriter bir başkan olmak istemiyorum. Kumandası başka birilerinin elinde olan kukla başkan olmakta benim karakterime ters. Her an doğru tempoyu göstererek, 1200 kişilik Ege Maden İhracatçıları Birliği orkestrasına, orkestra şefliği yapmak istiyorum. Böylesi bir yönetim tarzıyla ihracatımızın sürdürülebilir bir şekilde artması için Yönetim Kurulumuzda yer alacak genç meslektaşlarımla birlikte sektöre omuz vermek istiyorum" dedi. 

GÜÇ BİRLİĞİ DEVAM ETMELİ

2019 yılından bu yana TÜMMER Başkanlığı yaptığını hatırlatan Alimoğlu şöyle devam etti: "Madencilik sektöründe Türkiye Madenciler Derneği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin aralarında olduğu 16 STK'nın katılımıyla Madencilik Platformu'nu oluşturduk. Ankara'da madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için ortak hareket ediyoruz. Bu güç birliğinin devamı öncelik verdiğimiz hususlardan olacak. Bu güç birliği sayesinde madencilik sektörünün Türk ekonomisine 2021 yılında sağladığı 6 milyar dolar ihracat gelirini 2025 yılı sonunda 12 milyar dolara çıkaracak potansiyele sahibiz. Bizim görevimiz bu potansiyeli ortaya çıkarmak olacak."

“İŞLENMİŞ ÜRÜN İHRACATI PAYINI ARTIRACAĞIZ”

Türkiye'nin doğal taş ihracatında işlenmiş ürünlerin payının yüzde 60'a ulaştığını dile getiren İbrahim Alimoğlu, "EMİB'in 2021 yılında yaptığı 735 milyon dolarlık doğal taş ihracatının yüzde 76'sı işlenmiş ürünlerden oluştu. Hedefimiz doğal taş ihracatında işlenmiş ürün ihracatının payını Türkiye genelinde yüzde 75'e, Ege Bölgesi'nde de yüzde 90'a çıkarmak olacak. Bunun için Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve mimarlarla yoğun bir işbirliği içinde olacağız. Daha önce iki kez düzenlenen AMORF Tasarım Yarışması'nı uluslararası boyuta taşıyacağız. Türk madenlerinin dünya genelinde daha etkin tanıtılması ve pazarlanması için internetin üç boyutu evreni Metaverse'te projeler hayata geçireceğiz" 

“MADEN ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEĞİZ”

"Sürdürülebilir Madencilik ajandamızda öncelikli konularımız arasında" diyen Alimoğlu, şöyle devam etti: "Rehabilitasyon ve madencilik faaliyetlerinde çevreye duyarlı iyi örnekleri öne çıkararak teşvik etmek önceliğimiz olmaya devam edecek. Yurtdışı tanıtım etkinlikleri, fuar katılımları, alım heyeti ve sektörel ticaret heyeti organizasyonları, URGE Projeleri, sektöre büyük bir istişare zemini sunan Hayatımız Maden Çalıştaylarını sürdüreceğiz. Madencilik sektöründeki kardeş STK'larla işbirliklerimizi artıracağız."

İBRAHİM ALİMOĞLU KİMDİR? 

3 Şubat 1956 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen İbrahim Alimoğlu; dedesi, amcası, babası ve kardeşleriyle birlikte büyük bir ailenin içinde büyüdü. 

İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamlayarak 1979 yılında Afyonkarahisar Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu.

Çocukluğundan itibaren mermer tozunun içinde büyüyen İbrahim ALİMOĞLU, 1980 yılında evlendi ve 4 çocuğu oldu. Vatanî görevini 1981 yılında Balıkesir Çayırhisar’da kısa dönem ordonat olarak tamamladı.

Doğduğu günden bu yana dedesinin kurduğu mermer fabrikalarının gelişmesi, büyümesi ve dünya pazarlarında yer alması konusunda olağanüstü çabalarla bugünlere ulaşmış, dünyanın dört bir tarafına, ülkemizin Denizli, Burdur, Afyonkarahisar yöresindeki en güzel mermerlerini ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Mermer satışıyla ilgili olarak dünyanın birçok ülkesine seyahat etme fırsatı bulan ALİMOĞLU, 2009 yılında gittiği Endonezya’da su altı zenginlikleriyle tanışmış ve bir takım incelemeler sonunda fabrikasında oluşturduğu akvaryumuyla başlayan hobisi, deniz fosilleriyle birlikte evlerde kullanılan her türlü eşyayı toplama gayretine dönüşmüştür. Yıllar önce başlattığı hobileri ile bugün çok zengin bir koleksiyona sahip etnografikmüze niteliğindeki bu eserler çoğunlukla evlerimizde kullandığımız etnografik değere sahip eşyalardan oluşmaktadır.

İbrahim ALİMOĞLU, Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 500'den fazla müzik enstrümanını sergiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir,  Ankara Emniyet Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Efes, İstanbul Hilton, Bursa Kervansaray otelleri, Borsa İstanbul, Yargıtay Başkanlığı Alimoğlu Ailesinin mermer işlerini yaptığı projeler arasında yer alıyor.