Afyon Postası’ndan Kübra Üye, Kübra Nur Erden,  Sılanur Kara, Fatih Semt Pazarı’na giderek hem vatandaşın hemde esnafın namazını tuttu. Esnafa işler nasıl diye soran haber ekibimiz, vatandaşada “Fiyatlar nasıl, geçinebiliyor musunuz?” Sorusunu yöneltti. İşte aldıkları yanıtlar: 
ALIYORUZ AMA SATAMIYORUZ
İşler şu an için iyi değil. Sıcaklardan dolayı olsun, virüsten dolayı olsun kötü işlerimiz. Enflasyonun yükselmesinin bize de zararları oldu. Şu an bir salatalık bile 5 lira oldu. Alıyoruz ama satamıyoruz. 
KIT KANAAT GEÇİNİYORUZ
Fiyatlar parası olana çok uygun, parası olmayan için sıkıntı. Biraz artmış geçen haftaya göre yani parası olan pazardan imanı olan mezardan korkmaz cinsinden olmuş burası. Fiyatlar normal. Az, kıt kanaat geçiniyoruz. Biraz faturalar sıkıntı yaratıyor. Şimdiki yeni gelen zamlarla çok sıkıntılı durum. Pazar alışverişleri için haftalık 250 lira standart ayırmak gerekiyor. Her hafta 200 de market için ayırınca aylık 800 yapıyor. Pazarla birlikte 1800 lira, bunun üzerine 500 lira da faturalar toplam 2300 lira yapıyor. Benim emekli maaşım 1941 lira buyurun siz geçinin nasıl geçinebiliyorsanız? Çocuklar yardımcı olmasa çoktan gittik biz. 
EVE BİR DİLİM EKMEK GÖTÜREBİLİYORSAK NE MUTLU
Bozuk. Enflasyona zam gelir ama bizim işlere gelmez. Geçen seneyle aynı bizim fiyatlar. Eve bir dilim ekmek götürebiliyorsak ne mutlu, yapacak bir şeyimiz yok. Bunu devlet düşünsün. İnsanları marketlere alıştırdılar pandemi var diye şu an bizim burada 3 liraya sattığımız domates bile 7 lira oldu. Ama bizim halkımız oraya gitmeyi sever. 
BİZ VALLAHİ VATANDAŞ OLARAK SAF DEĞİLİZ
Şu an fiyatlar gerçekten arttı. Asgari ücrete gelen zamma karşı düşünmeliyiz bir yağ bile 70-75 lira oldu. Elektrik ve doğalgaza gelen zamları hepimiz biliyoruz. Kayısı bile burada 15 lira. Baktığımız zaman kayısı Afyon’un kendi mamulü, kendi ürettiğimiz bile 15 lira. Geçen yıl en iyisini en fazla 5-6 liraya alıyorduk. Geçen sene aldığım maaşla şimdiki maaşıma bakıyorum. Yani ekonomi olarak Türkiye’mizin durumu içler acısı. Artık vatandaşın bir tanesinin yüzünde gülümseme yok. Bir kişi olsun mutlu mu? Bir kişi çıkıp desin ki ben hayatımdan halimden memnunum maalesef mümkün değil. Orta halli bir vatandaş 3300 lira maaş alsa diyelim ki, en kötü evde bile otursa bunun kirası var, elektriği, doğalgazı, pazar ihtiyaçları… Şuradan birini çevirip soralım pazar ihtiyacı olan birinin cebinden 100 lira çıkması bile zor.  Artık millet bitmiş bir halde son noktaya gelmiş durumdayız. Tam olarak bıçağın kemiğe dayandı denildiği yer burası. Yüzde 15’lik doğalgaz elektrik zammı gelmeden memur ve işçinin maaşına zam gelmiş olsa ama olmaz ki niye bunlar uyanık biz safız. Biz vallahi vatandaş olarak saf değiliz de seçenek yok Allah Kahretmesin. 
NASIL GEÇİNEYİM HIRSIZLIK MI YAPAYIM?
Ben 2500 lira maaş alıyorum. Bununla doğalgaz elektrik tüm faturalarımı yatıyorum. Pazar alışverişine geldim her şey pahalı bir de ben çocuk okutuyorum. Nasıl geçineyim ben hırsızlık mı yapayım? Sayın bakanlar çift maaş alıyor. Onlara verilene kadar bizim gibi emeklilere versinler. Ben AK Partiliyim ama bundan sonra açık konuşayım oy vermeyeceğim. Yağın tenekesi bile 300 lira olmuş, şurada kayısı 12 lira, alan var mı peki bir bakın alan var mı?
DEMEK Kİ EKONOMİ DÜZGÜN
Her gün pazara geliyoruz bakın her yer dolu. Sağıma soluma bakıyorum her yer sıfır araba. Para yoksa millet nasıl alıp satıyor bunları. Bir daire olmuş 300 bin lira, para olmasa bunu nasıl satacaklar? Demek ki ekonomi düzgün. Enflasyonlarda artış olmalı, olmak zorunda gereken bu. Asgari ücretli olanlar birazcık sıkıntılı geçinir tabii ama geliri olan elbette geçiniyor. 
ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNENİN ALNINDAN ÖPECEĞİM
Asgari ücret yükseliyor ama ondan önce diğer her şeye zam yapılıyor. Peyderpey bu hep devam ediyor. İnsanın alım gücü hep düşüyor. Geçen sene bir yağ aldım 125 liraya şu an 255 lira. Hatta o yağ bile geçen hafta daha 235 liraydı şimdi 255 oldu. Kimisinin işleri düzgün olabilir ama genele bir bakmak lazım. Yani hiç kimse memnun değil. Nasıl geçinebiliriz? Asgari ücretle geçinebilen var mı? Varsa gelsin alnından öpeceğim. Yağın tenekesi olmuş 270-300 lira burada böyle tek taraflı konuşulmamalı.