Afyon Postası’na konuşan et üretimindeki sektör temsilcileri et fiyatlarına yakın zamanda zam beklediklerini söyledi. Girdi maliyetlerinin giderek arttığını belirten sektör temsilcileri 2022 yılının ilk çeyreğinde et fiyatlarının 3 haneli rakamlara gelebileceğini söyledi. 
ETİN MALİYETİ
Afyonkarahisar’da şu anda et kesiminin 52 lira olduğunu kaydeden sektör temsilcileri, kemiksiz bir etin kilosunun 65 liraya mal olduğunu söyledi. Bunu alan kasabın yüzde 20 kar ekleyerek satacağını kaydeden sektör temsilcileri bu fiyata yüzde 8 KDV’ninde eklenmesi ile et fiyatının 85 liraya çıktığını söyledi. 
KIYMA İÇİN ÖNGÖRÜLEN FİYAT 100 TL
2022 yılı itibariyle et fiyatlarının 3 haneli rakamlara doğru gideceğini kaydeden sektör temsilcileri, yeni yılın ilk çeyreğinde kıymanın kilosunun en az 100 lira, kuşbaşının kilosunun 120 lira, antrikotun kilosunun ise 200 lira olacağı yönünde öngörülerini paylaştı. 
PARASI VE DOLABI OLAN ET DEPOLASIN
Sucuk fiyatlarının ise en az 150 lira olacağını kaydeden sektörün ileri gelenleri, tavuk etinde de yükseliş beklediklerini ifade etti. Bir piliç etinin bile 40 lira olacağını söyleyen sektör temsilcileri, “dolabı ve parası olan et depolasın” dedi >>Nail Azbay’ın Özel Haberi.