Ahmet Ege’nin açıklamaları şöyle:

Yağmur gibi yağan zamlardan emeklinin alım gücü giderek azalmış, bırakın kurban kesmesini tenceresine aş koyamaz, torununa harçlık veremez durumdadır.

NÜFUSUN YÜZDE 32’Sİ EMEKLİ

Emekli aylıklarında görülen farklılıklar ve yetersizlikler, çözüm beleyen ana sorundur. Çarşı Pazar fiyatlarıyla TÜİK’in enflasyon oranlarının uyuşmadığı gerçek enflasyonu yansıtmadığı yaz-boz tahtasına çevrildiği için emekliye zam verileceği zaman enflasyon aylık yüzde 10’ların üzerindeyken neredeyse enflasyonu yok denilecek noktalara getirilmesi bizleri üzmektedir. Nüfusumuzun yüzde 32 sini temsil eden emeklimize seyyanen zam yapılarak emeklinin nefes alması sağlanmalı. Emeklimizi koruyacak ve aylıklarımızı iyileştirecek tedbirlerin alınması şarttır.

KURBAN KESEMEZ DURUMDADIR

Yaşam şartlarının ağırlığı yük halinde omuzlarımızda kurban kesemez durumdadır. Emekli aylıklarında ortaya çıkan sorunların çözümü için az maaş alana az çok maaş alana çok verilen yüzdeli zamlardan vazgeçilip acilen seyyanen zam sistemine geçilmesi 2000 sonrası intibak yapılmadığından maaşları en altlarda kalan hak kayıpları olan emeklimizin intibakları yapılmalı emeklimize rahat bir nefes aldırmalıdır.

MEMUR EMEKLİSİ İÇİN 6 AY BEKLEMEYİN

Memur ve memur emeklimizin yıllardır beklediği 3600 ekgösterge düzenlemesinin 2023 ocak ayında yürürlüğe girecek olması sevindirici bir olay memur emeklimiz bu uygulamadan maaşlarından 1200 ile 1300 TL oranında artış olacaktır. Dernek olarak düşüncemiz 6ay beklemeden gazi meclisin zorda olan Memur emeklisi, SSK emeklisi, Bağ-kur emeklisini ayırt etmeden pazara çıkamayan kurman kesemeyen, torununa harçlık veremeyen darda olan emeklimize cansuyu vererek sıkıntılarını çözüme kavuşturmalıdır.

EMEKLİ İKİ ŞEY İSTİYOR

Emekli aylığı hesaplamalarında giderek küçülen aylıklar yerine 2000 öncesi uygulanan aylık bağlama oranı olan yüzde 70’lere getirilmelidir. Emeklimiz bizi yönetenlerden 2 şey istiyor. Birinci isteği kalan ömründe insanca yaşayacak bir yaşam, ikincisi gelecek nesillerimize çocuk ve torunlarımıza yaşanacak bir ülke bırakmaktır.