Afyon Postası olarak Uzun Çarşı’da Turunç Han’da bulunan Afyonkarahisar’ın ilk kuyumcu atölyesine misafir olduk. 1963 yılında Hacı İsmet Mesci’nin kurduğu işletme bugünlerde torunlarına emanet. 1981 yılında sarraflığın yanında Afyonkarahisar’ın ilk kuyumcu atölyesini kurmuş Mesci ailesi. Bu atölyede şimdilerde altın ve pırlanta noktasında özel tasarımlar ve özel siparişlere yanıt veriliyor. Firma kendisine o kadar güveniyor ki, bu atölyeden çıkan altın ve pırlanta ürünlerine ömür boyu garanti veriyor. İşletme yetkilisi İsmet Mesci, Gazeteci Nail Azbay’a yaptıkları çalışmaları anlatarak şunları söyledi: 

58 YILDIR BU SEKTÖRDEYİZ

“1963’den beri dedemiz Hacı İsmet Mesci’nin başlattığı sarraflık ve kuyumculuk yapıyoruz. Afyon’da 1981 yılında ilk kuyumcu atölyesini kurduk. 2009 yılında şu anda bulunan yeni yerimize taşındık. Yaklaşık 2011 yılından beri altın ve pırlanta noktasında özel tasarım özel sipariş noktasında hizmet veriyoruz. Kuyumculuğa dahil her alanda hizmet veriyoruz.”

BABAM VE ABİM GÖZÜYLE ALTININ KAÇ AYAR OLDUĞUNU BİLİR

“Burdaki esnaf bir ürünü vatandaştan almadan gelir bize “bu kaç ayar?” diye sorar. Babam ve abim bunu ilk bakışta bunu gözüyle anlar. Babam ve abim bu noktada ilk. Dedemin vasiyeti olduğu için bu hizmetten hiç bir ücret talep etmiyoruz.”

İŞİN EĞİTİMİNİ ALDIM

Ben İstanbul’da 2 yıl boyunca Altınbaş Üniversitesi’nde Kuyumculuk ve Takı Tasarım okudum. Aynı zamanda Kapalıçarşı’da 2 sene staj yaptım. Okulumu bitirip diplomamı alarak dükkanımıza döndüm. Şimdi perakende altın ve perakende pırlanta kuyumculuğa dair her alanda özel sipariş hizmeti sunuyoruz. Sattığımız ürünlerin arkasında durmak için ömür boyu garanti veriyoruz. 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO HİZMETİMİZ VAR

Şehir dışına siparişlerimiz oluyor. Ücretsiz kargo ile tüm ürünlerimizi Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Ürünü gönderirken Afyon’un lokum paketlerini ürünün yanını koyup gönderiyoruz.

Can Usta Mücevherat’a nasıl ulaşırım? 

Uzun Çarşı Turunç Hanı Girişi No: 29 

Telefon: 0 541 660 36 00