Söyleşinin açış konuşmasını yapan Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, katılımcılara teşekkür ederken “Otomotiv sektörü oldukça gelişmiş bir yapıda olup, dünyada uzay, sağlık ve benzeri alanların yanında beşinci sırada yer almakta. Pandemi süreciyle kısmen sekteye uğramış olmakla beraber bu büyük hacmini sürdürmekte” dedi.

“Bir otomobilin içinde 2 km kablo ağı var”

Daha sonra söz alan Nursan Kablo ve Donanımları Şirketi Genel Müdürü Necati Çağatay Üstündağ yaptığı sunumda Nursan Kablo Şirketi hakkında bilgi verdi. Bir binek araçta yaklaşık 1 buçuk ile 2 kilometre arasında kablo bulunduğunu belirten Üstündağ, “Araçların gelecekte evrilecekleri noktayı tahmin etmek için bu bilgi fikir verebilir. Gelecekte bir aracın yapay zeka ile desteklenmesi, gideceği mesafede kablonun rolü daha da artacaktır. Elektrik tesisatı araç içinde pek görülmediğinden değeri de pek bilinmez. Ancak özellikle güvenlik açısından çok kritik bir konudur” diye konuştu.

Üstündağ’ın konuşmasının ardından Gürses FIAT Bayi ve Servis Yetkilileri tarafından kampüse getirilen hibrit aracın tanıtımı yapıldı. Tanıtım sırasında teorik bilgilendirmenin yanında pratik olarak da öğrencilere elektrikli ve hibrit araçlar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Etkinlik, Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken’in katılımcılara belgelerini takdim etmesinin ardından son buldu.