Ahmet Karahisari Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen program öncesi Psikolog Şeref Sezen Üniversite bünyesinde yaptığı çalışmaları anlattı.

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ve Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen program diğer fakültelerde de devam edecek.

SİGARA VE ALKOLE TEKNOLOJİ VE SANAL BAĞIMLILIK EKLENDİ

Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara “Sigara alkol ve uyuşturucu bağımlılığı içinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük kâbusları. İnsanları ve ülkeleri ekonomik olarak çökerten en ağır hastalıklara sebep veren sosyal sarsıntılar yaratan bu maddelere karşı çok duyarlı olmalıyız. Günümüzde buna teknoloji ve sanal bağımlılıklarda eklendi. Eğitimimiz ekonomik durumumuz ve sosyal çevremiz ne olursa olsun bu bağımlılıklar hepimiz için tehdit oluşturur.

UZAK DURUN

Bu bağımlılıklardan kurtulmanın en kolay yolu uzak durmaktır. Bir şekilde bulaştıysak yardım alarak bırakmanın yollarını aramalıyız. Bu bağımlılık türleri şeker hastalığı gibi ömür boyu dikkat ve tedbir ister.” dedi.

SİBER ZORBALIĞA KARŞI DİKKAT

Baykara ayrıca teknoloji bağımlılığı ve sanal âlemdeki tehlikeleri anlattı.

“Günümüzün teknolojisi en büyük fırsat ama biz bunları bilinçsiz kullanarak büyük tehlikelere çevirebiliriz. Teknolojiden uzak durmamız mümkün değil ancak kendimizi eğiterek doğru olarak kullanırsak hayatımız kolaylaşır.

Siber zorbalığa karşı da bilinçli olmalıyız ayrıca sanal alemde suç teşkil eden durumlar gerçek hayatta işlenmiş gibi işlem görür bunu unutmayalım.”

Program içinde ayrıca alkol gözlüğü ile alkol alındığı zaman ne tür durumlarla karşılaşacağımız uygulamalı olarak gösterildi.