Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün'ün açıklamaları özetle şöyle:

*Son günlerde un fiyatlarına gelen zamlardan dolayı Türkiye genelinde zamlı olarak afiş fiyatlarla sunulmakta. Afyon’da bir kilo ekmek 8 lira olarak açıklamıştık. 250 gram ekmek 2 TL idi. 81 ilde en ucuz ekmeği satmıştık bundan sonrada satmaya devam edeceğiz. 

*Ancak son bir aydır 180 liradan 380 liraya kadar satıldığına şahit oluyoruz. Fahiş fiyatların nedenini açıklayacağız.

*Burada yapmamız gereken şu. Esnaf zor durumda. Esnafa balık tutmasını öğretmek durumundayız. Buğday fiyatları ortadadır. Gelen zamlarla alakası yoktur. 

*Stokçulara sesleniyorum. Acilen fiyatları indirin. İndirmeseniz sizi halkımıza şikayet edeceğimiz. AK Partili Ali Özkaya ile görüştük. Ofisten 180 liradan un tedarik edeceğiz. Biz 2 lira olan fiyatı kesinlikle yükseltmeyeceğiz. Rantçılara sesleniyorum. Algı yapan basın kuruluşlarına sesleniyorum. Ekmekle oynamayın. 

186 liradan TMO’dan buğday alan, 200 liraya bunu piyasaya satacağı taahhütünde bulunan un fabrikalarına sesleniyorum. Bu fiyatlar düşmezse, bunların hepsini teşhir edeceğim. Aksi takdirde bizler esnafımıza ucuz un tedarik edeceğiz. Ekmeğin fiyattını bu fiyattan satmaya devam edeceğiz.  >>Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi.