Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından Afyonkarahisar’ın en önemli sucuk markalarından olan Ahmet İpek Sucukları’na 9 ayrı belge takdim edildi. Belgeleri vermek üzere bizzat gelen TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’i firma sahipleri Alpay ve Kemal İpek kardeşler karşıladı. İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’in de katıldığı belge takdim töreninde konuşan TSE Başkanı  Prof. Dr. Adem Şahin, Ahmet İpek Sucukları’nın dünya markası olmasını temenni ederek şunları söyledi: 

MÜESSESENİZ BİR DÜNYA MARKASI OLSUN

Ahmet İpek firması hayırlı işler yapmışlar ve gördüğüm kadarıyla da hayırlı evlatlara emanet etmişler. Sizde inşallah helal yemişlerle ve helal yiyeceklerle beraber ekmeğinizi daha bereketli hale getirirsiniz. Müesseseniz ilerde daha kurumsal daha daim, Türkiye firmasıysa inşallah ilerde Dünya firması olur. 

3 BİN ÇALIŞANLA TÜRKİYE’YE HİZMET VERİYORUZ

Ben Türk Standartları Enstitüsü’nü (TSE) temsilen özellikle gelmek istedim. Biz TSE olarak 67 yıllık bir kuruluşuz. Türkiye’nin en iyi standardizasyon ve uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak kendimizi tanımlıyoruz. Kendi alanımızda dünyanın hemen hemen bütün organizasyonlarına tam üye olan, memleketimizde oralarda temsil etmeye çalışan bir milli kuruluşuz. Yaklaşık 3 bin arkadaşımızla Türkiye’de standardizasyon ve kalite, sistem çalışmalarında özel sektörümüze, kamu ve kurum kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza hemen hemen toplumun bütün kesimlerine hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bu 3 bin çalışan arkadaşlarımızın adına da sizleri saygıyla selamlamış olayım.

 SİSTEM BİR TAKIM OYUNUDUR

Bugün Konya Bölge Koordinatörümüz ve Afyonkarahisar Belgelendirme Müdürü de bizimle birlikte. Özel Kalem Müdürümüz ve Basın Müşavirimizle birlikte sizleri ziyaret edelim ve mekanınızda da bu belgeleri sizlere takdim edelim istedik. Bugün firmanız 9 tane belge alacak. Bir kurumun, en azından ben bu belgeleri almalıyım inancına sahip olmasının çok önemli bir düşünce olduğunu düşünüyorum. Bu belgeler için gerekli çalışmayı yapmalıyım hedefi bile çok önemlidir. Çünkü bu şu demektir; kendine saygı demektir, sorumluluk demektir, çalışanına saygı demektir, müşterisine saygı demektir, kamu yararını düşünmek demektir, bulunduğu ülkeye fayda sağlamak demektir. Her yönüyle bu ülkenin kıt kaynaklarının daha verimli kullanılması konusunda önemli bir inancı ifade eder. Bu tür çalışmalar başında liderlik yapan ve buna inanan birisi olmadığı zaman olmaz. Bu liderliği yapmak çok önemli bir konudur. ‘Biz yapmalıyız’ dediğiniz zaman buna inanan çalışma arkadaşlarından bir ekip oluşturabilmek çok önemli. Sistem dediğiniz zaman bu bir takım oyunudur. Tek kişilik bir sistem olmaz. Bir takım parçalar bir araya gelmiştir. Yapılan çalışmanın ne kadar önemli bir çalışma olduğunu ve ne kadar gayret gerektirdiğini, bu durumun bizim de ne kadar farkında olduğumuzu sizlere ifade etmeye geldik. 

FİRMANIZ TAM 9 TANE BELGE ALACAK

Bir diğer konu ise; bu tür çalışmalar sonuçta, bugün itibariyle baktığınız zaman o anı gösteren şeye biz fotoğraf diyoruz ama bir süreklilik arz ettiği zaman onu bir film gibi düşünmek lazım. Bugün bu fotoğrafa uygun kurulmuş olabilirsiniz veya bugünkü bu fotoğraf o sisteme uygun teşkil etmiş olabilir. Ama yarın bozulabilir. İzlenemediği takdirde, kontrol edilmediği takdirde, geliştirilmediği takdirde, geri beslemeleri düzgün alınmadığı takdirde 3 gün sonra, 5 gün sonra veya 6 ay sonra bozulabilir. Yani biz bu belgeyi aldık duvara da astık, dolayısıyla bunun gereğini yaptık anlamında bir değerlendirmenin yanlış bir değerlendirme olacağını özellikle bu takımda bulunan arkadaşların bilmelerini istiyorum. 

AHMET İPEK’E VERİLEN BELGELER ŞÖYLE:

• Kalite Yönetim Sistemi Belgesi (İSO 9001) 

• Gıda Güvenliği ve Yönetim Sistemi Belgesi (22000)

• Çevre Yönetim Sistemi Belgesi (14001)

• Enerji Yönetim Sistemi Belgesi (50001)

• Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi (13811)

• Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi (10002)

• İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (45001)

• Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

• Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi