Oyun hakkında Afyon Postası’na konuşan Ali Osman Okşar, özetle şunları söyledi: 

SATRANÇCIN HİKAYESİ GÜNÜMÜZDEN 4 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Mısır piramitlerindeki bulgular, satrancın günümüzden 4000 yıl önce oynandığına dair kanıtlar sunmaktadır. Satrancın, Çin’de, Mezopotamya’da ve Anadolu’da da oynandığına dair bulgular ise farklı zamanlarda yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkmıştır. Satranç ile ilgili ilk yazılı belgeler M.S. 3.-4. yüzyıllarda yaşamış Hint Hükümdarı II. Chandragupta zamanında yazılmış Sanskritçe metinlerdir. Bu metinlerde oyunun ismi ‘Çaturanga’ olarak geçmektedir. 600’lü yıllarda Hindistan’ın Pencap bölgesinde oyunun kurallarının son halini aldığı düşünülmektedir ve aynı yüzyılda Çin’de de satranç ‘Sat-RanÇu’ ismiyle oynanmaya başladığı yolunda iddialar mevcuttur.

DÖRT YÖNE VE ÇAPRAZ YÖNLERE OYNANBİLİYOR

Bu Oyunda ise işler biraz daha karmaşıktır. Aynı Anda Binlerce kişi ile satranç hamleleri ve taşlarını kullanarak oynanan bir strateji oyunudur. 4 yöne ve çapraza yönlerde oynanabilmesi sebebiyle yapmış oldugumuz oyun algoritmasını beğeneceğinizi umuyoruz.Şu an Beta Sürümüdür. Geliştirmeler devam etmektedir. Kısıtlı Sayıda Oyuncu İle Devam Edecektir. 15.11.2021 tarihi itibari ile dil seçenekleri eklenecek ve tüm dünyanın beğenisine sunulacaktır.

400 BİNDEN FAZLA ALAN VAR

Bir satranç oyununda 8x8 toplamda 64 alan mevcut olmasına karşın bu oyunda toplamda 409 bin 600 adet alan mevcuttur.Farklı sunucu yapılarıda olacaktır. Bu sayede satranç sporunu okullarda öğrencilere sunmayı ve sanal okul takımları oluşturmayı planlıyoruz. Bu sunucularda strateji oyunundan ziyade, takım olarak oynanabilen satranç oyunu haline getirecegız. Farklı strateji oyunlarının yanında bu oyunumuz, şiddet içerikli olmadan, her yastaki fertlerin severek ve beğenerek oynayabileceği bir platform haline gelecektir. Oyunu algoritmasına yakın dünyada pek bir benzeri yoktur. Suan bu algoritma sadece bizim oyunumuzda mevcuttur. Global çapta dağıtım planladığımız için oyun isimlerinden birisini chswar.com olarak belirledik.