Tacikistan’da istihdam ve üretim sağlayan iş insanları İrfan Güven, Ferhat Erdoğan ve Yaşar Durmuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. Ziyarette ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya da hazır bulundu.

TACİKİSTAN YUMURTA VE SUCUK KONUSUNDA İYİ BİR PAZAR
Ziyaret hakkında bilgi veren iş insanı İrfan Güven, “Sizi ziyaret etme sebebimiz, Afyonkarahisar şehrini Tacikistan’daki işbirliği imkanları ile buluşturmaktır. Tacikistan ile Türkiye arasındaki ihracatı artırmanın yollarını bulmak için sizi ziyaret ediyoruz. Tacikistan, 1992 yılında bağımsızlığını kazandı. Doğal kaynakları fazla yok. Maden olarak zengin bir ülke, mermer, altın, uranyum bakımından zengin bir ülke. Yumurta, sucuk konusunda geniş bir pazar. Ziyaret etme sebeplerimizden birisi de bu” dedi. 

HAMZA ÇÖMEZ'E TEŞEKKÜR
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek “Tacikistan’dan gelen işadamı heyetimize teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’da İl Jandarma Alay Komutanı iken Tacikistan’a Askeri Ateşe olarak giden Sayın Albay Hamza Çömez’e de teşekkür ediyorum. Beni geçtiğimiz günlerde aradığında ‘Benim Afyonkarahisar’a borcumu ödemem lazım. Buradaki işadamları ile Afyon'daki işadamlarını karşılaştırıp Afyonkarahisar-Tacikistan dış ticaretini artırmayı düşünüyorum’ dedi. Buradan giderken de ‘Elimden geleni yapacağım’ demişti. Sağolsun, gitti, sizlerle tanıştı. Beni aradı, ‘Tacikistan’daki üç önemli işadamı, benim hatırım için sizi ziyaret edecekler, iş hacmini genişleteceğiz’ dedi. Ben de kendisine çok teşekkür ettim. Sizin nezdinizde Sayın Albay Hamza Çömez’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. 

AFYON OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Tacikistan ile Afyonkarahisar arasında ticaret hacminin artması için çalışacaklarını ifade eden Serteser, “Tacikistan, Orta Asya’daki nüfus olarak en küçük ülkelerden bir tanesi. Denize kıyısı yok. Ama bizim Türk işadamları ne kadar çalışkan ki hem Tacikistan’da, hem de Türki Cumhuriyetler’de başarılı oluyorlar. Buraya geldiğiniz ve bizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ziyaretiniz hayırlara vesile olur. Buradaki bazı sektörlerimiz, Tacikistan’da artı iş hacmi oluşturabilirler. Bu konuda siz elinizden geleni, Afyonkarahisar’a gelerek yaptınız; inşallah biz de çalışmalarımızı yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Ziyaret, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.