Afyonkarahisar’dan dünyaya uçak parçaları ihraç edecek olan Artuk Aviation’un üretime başlamasının ardından ülke ekonomisine büyük oranda katma değer sağlayacak fabrikayı AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurnuseven ile İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ziyaret etti. AK Parti heyetini Aviation Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 

Önümüzdeki günlerde ihracata başlanacak

Eklemeli imalat yöntemi ile titanyumdan elde edilen uçak parçalarının dünyanın önde gelen firmalarına ihraç edileceğini ifade eden Artuk Aviation Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, burada işlenen ürünlerin tamamen üst teknoloji cihazlarla imal edildiğini belirterek çalışmaya 4 yıl önce başladıklarını kaydetti. Dünya çapında bir havacılık firması ile anlaşma sağladıklarını ve sürecin son aşamaya geldiğini aktaran Artuk, önümüzdeki günlerde ihracata başlayacaklarını söyledi. 

Teknolojik yatırımların yanındayız

Daha sonra Fabrika Müdürü Uçuk Mühendisi Günay Kahyaoğlu ise milletvekilleri ve AK Parti heyetine üretim, tedarik ve pazarlama aşamalarından oluşan bir sunum yaptı. AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ise böylesi katma değeri yüksek bir işletmenin Afyonkarahisar’da olmasından dolayı gurur duyduklarını belirterek hükümet olarak yatırım ve teknolojik atımların arkasında ve yanında olduklarını ifade etti. 

Daha sonra millettekileri ve AK Parti heyeti fabrikayı gezerek üretim aşamalarını yakından incelediler.