Afyonkarahisar’da tulumba tatlısı nereden alınır? İşte bu sorunun yanıtını Afyon Postası olarak sizler için araştırdık. Araştırmamızı yaparken üretilen tulumba tatlısının tamamen günlük üretim olmasına, glikoz kullanılmamasına, mideyi yakmamasına dikkat ettik. Bu tarifi uyguladığımızda karşımıza bu işe yıllarını veren Melike Usta çıktı. Melike Usta 30 yıldır Afyon’un yöresel lezzetleri olan bükme, ağzı açık gibi lezzetleri ile tanınan Afyon Börek işletmesinin sahibi. Bu alandaki tecrübesini tatlı alanına da taşımak istemiş Melike Usta ve birbirinden lezzetli tatlıları Afyonlulara sunuyor.

RAMAZAN’DA MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Ürünlerinde glikoz kullanmadıklarının altını çizen Melike Usta, “11 Ayın Sultanı Ramazan’da iftar sofralarında gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Çünkü biz üretim aşamasında kesinlikle glikoz kullanmıyoruz. Böylece oruçtan çıktıktan sonra midenizde yanma hissetmeyeceksiniz. Bünyenizi ve sağlığınızı rahatsız etmeden bu tadı doyasıya tadacaksınız. Tüm Ramazan Ayı boyunca Afyonlulara ve diğer müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi. 

SINIRLI ÜRETİM VAR!

Ambaryolu’nda Kadınana Caddesi’nde üretim yapan Melike Usta, günlük taze tulumba tatlısı üretiyor. Melike Usta sınırlı miktarda günlük sıcak ve taze bir üretim yaptığının altını çiziyor… ‘Bizde ürün bitince, bitti  diyoruz’ mesajıyla tulumba tatlısı sevenlere acele edin mesajı veriyor.

TAMAMEN DOĞAL BİR ÜRETİM SÜRECİ VAR

Afyon Postası’na konuşan Melike Usta, ürettiği tulumbanın özelliklerini şu sözlerle anlattı: “Bizim tulumbanın en büyük özelliği günlük ve hafif olmasıdır. Tulumbayı günlük olarak satarız, ertesi güne bırakmayız. Sınırlı miktarda üretiyoruz. Ürün bittimi bitti deriz. Kesinlikle glikoz kullanmıyoruz. Tamamen şeker pancarından elde edilen şekerle üretim yapıyoruz.  Glikoz kullanırsanız o tulumba üç gün bozulmaz. Eğer yediğiniz tulumba midenizi yakıyorsa onda glikoz kullanılmıştır. Bir de fiyatımız çok uygundur. Mecbur kalmadıkça da zam yapmıyoruz. Tulumba tatlısı dışında lokma, irmik helvası, ramazanda özel güllaç gibi şekerli tatlı çeşitlerimizde işletmemiz bünyesinde bulunmaktadır.” dedi

AFYON BÖREK'E NASIL ULAŞIRIM?

ADRES: Ambaryolu Kadınana Caddesi No:37/B

TELEFON: 0272 2120558