Artan un ve diğer hammadde fiyatları ekmeğe zam olarak yansıyacak. 

*Afyon Postası’nın sektör temsilcilerinden edindiği bilgiye göre ekmeğe yüzde 21 oranında zam yapılması yönünde. Zamdan önce 1 lira 65 kuruştan satılan ekmek 2 liraya satışa çıkması bekleniyor.. 

*Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu konuyla ilgili yakın zaman bir toplantı yapacağı ve bu durumu karara bağlayacağı öğrenildi. 

*Zam kararının yarın kamuoyu ile duyurulması bekleniyor. 

MALİYET ÇOK YÜKSELDİ

Afyon Postası'na konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak,  fırıncı esnafının zor durumda olduğunu maliyetlerin çok yükseldiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Önümüzdeki süreçte komisyon toplanacak. Şu anda bir toplantı yok. Kilogramı 7.60 liraya onay verileceği söyleniyor. Tabi bu kararı komisyon verecek. 1.90 kuruşa geliyor. 8 lira verilirse ekmek 2 lira olacak. Aslında bu fiyat bile çok düşük. Maliyetler çok yükseldi.  Afyon’da çok yüksek fiyat yok. Ekmekçiler şu anda ağlıyorlar. Esna zor durumda, bu zam zaruridir"

5 AYDA YÜZDE 38 ZAM

Ekmeğe en son 7 Haziran günü 25 kuruşluk zam yapılmıştı. 35 kuruşluk zammın uygulanmaya geçerse Afyonkarahisar'da son 5 ay içerisinde ekmeğe toplamda yüzde 38’lik zam yapılmış olacak.

-Afyon Postası’ndan Kübra Üye’nin Özel Haberi.