Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Hekimler ve Zooteknistler tarafından  30 gün boyunca toplam 104 saat boyunca 50 kişiye Sürü Yönetimi Elemanı Kursu verildi. Edinilen bilgilere göre 50 kursiyere daha kurs verilmesi programa alındı. Küçükbaş ve Büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, çobanlığın daha cazip hale getirilmesi amacıyla başlatılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursu kapsamında Afyonkarahisar Halk Eğitimi Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanlığımızın ortak çalışması ile Sürü Yönetimi Kursu açıldı.  

İŞTE BU EĞİTİMLER VERİLDİ

Kursiyerlere verilen eğitimde; merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş  ve büyükbaş hayvanlarda kayıt, hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, ağılı kurabilme, ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları anlatılmıştır.

İŞLETMEYE YILLIK 5 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK

Bu  kişilerin sürü yöneticisi elemanı olarak işletmelerde istihdam edilmesine yönelik Bakanlığımızın destekleri vardır. Bu sertifikaya sahip olan en az 100 adet ve üzeri küçükbaş ve büyükbaş hayvana sahip işletmelerde, sürü yöneticisi sigortalı olarak istihdam edildiği takdirde, işletmeye yıllık 5 bin lira destek ödemesi yapılacaktır."  

YENİ EĞİTİM YOLDA

Çiftçilerimizden kurslarımıza yoğun ilgi ve talep patlaması gerçekleşmiş durumdadır. Hayvancılığımızı geliştirmek ve çobanlarımıza katkı sağlamak için 15 kursiyerle açılacak ve her 30 günde bir yenilenerek talepler sona erene kadar devam edilecektir.

ÇOBANLIĞI CAZİBELİ BİR MESLEK HALİNE GETİRMEK

Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Çobanlığı cazibeli bir meslek haline getirmek ve bu sayede kırsal alanda vasıflı ve kayıtlı yeni bir istihdam ortamı oluşturmak öncelikli hedefimizdir. Bunun yanında meraların bilinçli kullanılması ve korunmasına doğrudan katkı sağlamak, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen verimi artırmak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı arzu  edilen düzeye ulaştırmak, bakım ve besleme standardını yükselterek küçükbaş hayvan refahını sağlamak, Ülkemizde küçükbaş  ve büyükbaş hayvan varlığını artırmak ve teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni üretim metotlarının uygulanmasını temin etmek amaçlarımız arasındadır”

BAŞARI DİLEDİ

Oda Başkanı Ahmet Çankaya ise şunları söyledi: “Bu kursun İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Kursların açılmasında vermiş oldukları desteklerden dolayı Afyonkarahisar Halk Eğitimi Müdürlüğümüze teşekkür eder, çobanlarımıza da çalışmalarında başarılar dilerim”