Afyonkarahisar' iş dünyasının saygın isimlerinden olan Abdullah Soydan, Afyon Postası muhabiri Kübra Üye'nin sorularını yanıtladı. Soydan, artan un fiyatlarının fırıncıları olumsuz etkilendiğinden bahsederek şöyle konuştu: 

Un fiyatları Haziran ayı başında 130 TL idi. Şu anda 230 lira. Doğalgaza gelen zamlar henüz bizi etkilemedi. Konut olarak fiyatlanıyor. Ocak ayında bunlarda bize yansıyacak. Maya fiyatları 75 liraydı. Şu anda 145 TL. Bunlar unun ithalat zorluklarından dolayı döviz artışından dolayı etkilendi. Biz dağıtıyıcıyız. Bakkal kar marjı var yüzde 25. 

ENERJİ FİYATLARI DÜNYADA ARTIYOR

Bizim bağlantılarımız vardı her hafta farklı fiyat çıkıyor. Enerji fiyatları tüm dünyada yükseliyor. Sadece bizim ülkemizde değil. Herkesi etkiliyor. 

AFYON EN UCUZ EKMEĞİ YİYOR

Türkiye geneline bakıldığında yine Afyon en ucuz. Kütahya ve Uşak şu an zam bekliyor. Uşak’ta ekmek 2 lira. Afyon zam alsın da biz de artıralım diye bekliyorlar. Çünkü Afyon’da ekmek 1 lira 65 kuruş onların yanında çok dikkat çekiyor. Ekmek satışında Afyon’un ilçeleri şu anda merkeze göre daha yüksek. 

SİYEZ UNU KONUSU

Köy ekmeği için kullanılan unların fiyatları daha yüksek gitti. Bakın mesela siyez unu var, bu çok sağlıklı bir un. Bu unun fiyatı mesela 8 liraydı. O 8 lirayken bu un 2 lira 50 kuruştu. Şu anda 2 lira 50 kuruş olan unlar 230’a geldi yani 4 lira 50 kuruş oldu. Ama siyez hala 8 lira. Sebebi de talep olmamasından kaynaklı. Bu unun ekmeği sağlıklı ama insanlara sert geliyor onun içinde yenilmiyor.

BENCE BUĞDAY KALMADI

Üreticinin elinde ne kadar buğday kaldı? Şu anda Türkiye’de bence buğday kalmadı. Asgari ücrete gelecek zamlar işçi maliyetini artıracak. Sigorta tazminat hesapladığımızda 2022 yılı bu yıldan daha zorlu geçecek. İşverenlerin yükü artacak. İşsizlik artacak. 

-Kübra Üye'nin Özel Haberi.