Toplantıda 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı Başvuruları, 2020 Yılı İnsan Kaynakları Politikası Raporu, İç Kontrol Sistemi 2020 Yılı Değerlendirme Raporu, Yönerge Değişiklikleri, 2021 Yılı Bütçe Yetki Devirleri, Program İlerleme Raporları, Projelerle İlgili Talepler / Gelişmeler, İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetleri ve 2020 Yılı Eylül, Ekim, Kasım ayı Gelir ve Gider Cetveli görüşüldü.

42 Projeye 30 Milyon TL Kaynak Aktarıyoruz

Toplantıda konuşan Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Vali Gökmen Çiçek: “Zafer Kalkınma Ajansının 2020 yılı son Yönetim Kurulu Toplantısı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gündem maddelerine geçmeden önce yılın son toplantısı olması dolayısıyla büyük bir kısmını pandemi ortamında geçirdiğimiz 2020 yılına ilişkin genel bir değerlendirme yapmak gerekirse; Proje teklif çağrısı kapsamında mesleki eğitim ve turizm altyapısına yönelik 42 projeye 30 milyon TL kaynak aktarıyoruz. 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında 12 projemizin tamamına destek almaya hak kazanarak hem en başarılı Ajans ve Bölge olduk hem de Bölgemizin sosyal kalkınma 13,7 milyon TL kaynak kazandırdık” dedi.

41 Yatırımcı Yatırım Yapma Kararı Aldı

Fizibilite desteği kapsamında bugüne kadar gelen tekliflerden 5 tanesini destekleme kararı aldıklarını söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Eğitim ve danışmanlık faaliyetleri kapsamında son dönem hariç olmak üzere 63 teklifi destekliyoruz. Yatırım tanıtımı ve yatırımcı çekme faaliyetleri kapsamında 810 yerli, 15 yabancı yatırımcıya devletimizin ücretsiz danışmanlık hizmetini sağladık. Bu kapsamda 41 yatırımcı yatırım yapma kararı aldı ve 474 milyon TL yatırım yapılmasına ve 843 kişilik istihdama vesile olduk. Bölgesel kalkınmaya ilişkin temel konularda Kalkınma Sohbetleri düzenleyerek gerek bölge içinden gerekse bölge dışından yaklaşık 2.000 kişiyi bilgilendirdik. Bölgesel düzeyde başlattığımız Kendin Yap Hareketi kapsamında bölgemizde ilk defa First Lego League Turnuvasını Afyonkarahisar’ımızın ev sahipliğinde 1.000’den fazla katılımcı ile düzenledik” diye konuştu.

Proje Başvuruları Değerlendirildi

Toplantı gündem maddeleri konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek: “İlk gündem maddemizde 27 Şubat 2020 tarihinde ilan ettiğimiz, Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa / orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı Fizibilite Desteği Programı’na yapılan proje başvurusunu değerlendireceğiz. Diğer gündemimizde Ajansımızın insan kaynakları politikasına yön verecek analizlerin, sorunların ve geliştirme önerilerinin yer aldığı 2020 yılı İnsan Kaynakları Politikası Raporu, Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği’ne uygun olarak hazırlanan İç Kontrol Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve değerlendirme raporunu ele alacağız” şeklinde konuştu.

Destekleme Programları Görüşüldü

Diğer gündem maddelerine ilişkin de bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek şöyle devam etti: “Mevzuat değişiklikleri ve güncel uygulamalar çerçevesinde yürürlükteki yönergelerde yapılan düzenlemeleri değerlendirip önümüzdeki yılın bütçesi kapsamında yapılacak yetki devirlerini görüşeceğiz. Diğer gündem maddelerimizde Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı, Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı, 3 güdümlü projemiz ile 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporları hakkında bilgi alacak ve yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri görüşeceğiz. Son olarak iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler, personel işleri ile Eylül, Ekim, Kasım ayları gelir ve gider cetvellerini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son verirken; katılım sağladığınız için teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Kütahya Valisi Ali Çelik, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldılar.