Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Müdürülüğü ve Afyon Belediyesi arasında Kitap okuma yarışması için bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Proje hakkında konuşan Sendika Başkanı Mustafa Arslan, “Bu proje uyum ve fedakarlığın eseridir. Binlerce kitabın, binlerce öğrencimizle buluştuğu yarışmamızda, her türlü katkı, kolaylık ve fedakarlığı gösteren, projemizin hamisi Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e ve yarışmanın emek yoğun bölümünde, işin mutfağını koordine eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yarışma nasıl gerçekleşecek? 

Yarışmanın nasıl gerçekleşeceği hakkında sendikayadan yapılan açıklama şöyle: 

 Üç ayrı kategoride yapılacak yarışmada, ortaokullarda 5. ve 6. sınıflar için ayrı, 7.ve 8. sınıflar için ayrı olmak üzere iki kategori belirlendi. 5. ve 6. sınıflar, kendi kategorisinde 7. ve 8. sınıflar kendi kategorisinde belirlenen tüm kitapları okuyacaklar. Sınav soruları okudukları bu kitaplardan oluşacak. Liselerde ise 9.10.11 ve 12. sınıflarda okuyan tüm öğrenciler için ortak bir kategori belirlendi. Liselerde okuyan öğrenciler bu kategori için belirlenen kitapları okuyacaklar ve okudukları kitaplardan sınavda sorumlu olacaklar. Yarışma sonunda okunan tüm kitaplar, okulların kütüphanelerine bağışlanacak.

Sınavın ardından kategorilerinde birinci olan öğrenciler, 1 bisiklet ile notebook, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler bisiklet ile tablet bilgisayar, ilk 40’a giren öğrencilere ise bisikletle ödüllendirilecek. Yarışma için belirlenen, öğrencilere dağıtılacak olan kitapların ve sınav sonrası ödül olarak verilecek bisikletlerin tamamı Afyonkarahisar Belediyesi’nin güçlü desteği ile gerçekleşecek. Öğrencilerin okuyup sınava tabi tutulacağı kitaplar, okul idareleri tarafından Afyonkarahisar Belediyesi’nin hediyesi olarak okullara, öğrencilere dağıtılacak.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa ARSLAN; projenin 6. yılında Afyonkarahisar’ın bazı ilçelerinde de uygulanacağı müjdesini verdi.