Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in törendeki açıklamaları şöyle;

“İKİ ÜNİVERSİTEMİZDE AFYON’UN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”

Afyonkarahisar Valisi Çiçek; “3.5 yılda gerçekten bize içerisinde yaşadığımız zorlukları hissettirmeden büyük bir gelişme kaydettiniz. Bu zorlukları ne protokol hissetti ne vatandaşlarımız. Bu gün gurur duyduğumuz gururla ifade ettiğimiz AFSÜ’nün 4. yılına hızla gider hale geldik. Afyonkarahisar’ın her alanda değiştiğini ve geliştiğini adından sürekli söz ettirdiğini görüyorum. İki üniversitemizin de bu konuda büyük katkısı var. Açtığımız kadın kültür evlerinde hiç bir karşılık beklemeden gidip ders veren hocalarımız var. Bizi hiç kırmadan talebimize olumlu karşılık verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Siz sadece öğrenci yetiştirmiyor hastalara bakmıyorsunuz bizlerinde hocasısınız. Bizleri motive ediyorsunuz. Sizleri görünce ayrı bir güç buluyoruz. Bu sebeple AFSÜ’ye sonsuz teşekkür ediyorum iyi ki varsınız” dedi.

Törende konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un açıklamaları şöyle;

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIN GEREKLİ İTİBARI GÖRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Prof. Dr. Okumuş; “Kuruluş tarihinde 22 olan profesör doktor sayımız 42’ye. 33 olan doçent doktor sayımız 43’e. 99 olan doktor öğretim üyesi sayımız ise 152’ye. 39 olan öğretim görevli sayımız 77’ye. 162 olan araştırma görevli sayımız ise 241’e ulaşmış olup. Toplamda 355 olan akademik personel sayımız tam yüzde 65’lik artışla 555’e ulaşmış durumdadır. Sayısı ve ünvanı istikrarlı bir şekilde artan üniversitemiz akademisyenlerinin çalışmalarını yakından takip ediyorum ve her bir çalışma arkadaşımla ayrı ayrı gurur duyuyorum. Eczacılık fakültemiz yeni olmasına rağmen 3 yıl içerisinde ilk 10 sırada öğrenci alan fakülte konumuna geldi. Diş Hekimliği Fakültemiz önde gelen fakülteler arasında şuan. Tıp Fakültesi Akademisyenlerimiz önde gelen fakülteler ve hastaneler arasında tercih edilir hale geldi. Ki bunu çok talep etmesekte. Çünkü biz hocalarımızı bir başka üniversiteye, bir başka birime veya fakülteye kaptırmak istemiyoruz. Onlar bizim değerimiz olarak üniversiteye ve Afyon’a hizmet etsin istiyoruz.Kesintisiz sürmesi gereken sağlık hizmetleri sebebiyle şu an yanımızda olamayan arkadaşlarımızı da anıyorum. Ülkemizin her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da tam bağımsız olması için çalışan herkese teşekkür ediyorum. Hekim olmak, sağlık hizmetleri görevlisi olmak meşakkatli bir görevdir. Bir hastanın teşekkürü duası ile her gün yeniden işe başlana gücü elde ediyoruz. 7/24, gece gündüz, sıcak ve soğuk, doğu batı demeden hiçbir statü ayrımı gözetmeden hizmet veren sağlık çalışanların gerekli itibarı görmesini temenni ediyorum” dedi.

Programın ardından yükselen ve atanan personele belge takdimi yapıldı ve bilimsel çalışmaları ile başarı gösteren personele ödül takdimi gerçekleştirildi.