Seydiler İlkokulu ve Seydiler Ortaokulu ile Polonya, Yunanistan, Romanya ve Letonya'dan birer okul işbirliğiyle öğrenci hareketliliği düzenlendi. Erasmus projesi kapsamında her okuldan 2'şer öğretmen ve 5'er öğrenci katıldı. Yabancı öğrenci ve öğretmenler, Afyonkarahisar ziyaretlerine Seydiler Kasabası’nda devam etti.  Seydiler İlkokulu ve Seydiler Ortaokulu’nda düzenlenen programda öğrenciler, yabancı öğrencileri folklor gösterileri ile karşıladı.

Öğrenciler, ülkemizi ve ilimizi tanıttılar

Seydiler Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programa Seydiler Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Tokdemir, İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Aşkın ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Programda öğrenciler İngilizce dili ile sırayla ilimiz ve Seydiler ile ilgili yabancı öğrencilere bilgiler verdi. Daha sonra Polonya, Yunanistan, Romanya ve Letonya'dan gelen öğrencilerde kendi ülkeleri ve yaşam tarzlarını tanıttılar. 

“Sizlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz”

Yabancı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Aşkın ve Seydiler Ortaokulu Müdürü Fikret Talha Aslantaş, “Seydiler Belediyemize ve okulumuza hoş geldiniz. Sizlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah güzel unutulmayacak bir gün geçirirsiniz. Seydiler’i ve bizi ülkenizde hatırlarsınız” dediler. Buradan Seydiler İlkokulu'na geçen öğrencilere geleneksel okçuluk tanıtımı yapıldı.

Tokdemir, “Eğitime desteklerimiz devam edecektir”

Erasmus proje kapsamında ilimize gelen yabancı öğretmen ve öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak için belediye olarak özverili bir şekilde çaba sarf ettiklerini söyleyen Seydiler Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Tokdemir, “Seydiler İlkokulu ve Seydiler Ortaokulu’nun proje paydaşı olan etkinlikler kapsamında öğrencilere belediye olarak gereken desteği verdik. Bugünde yabancı öğretmen ve öğrenciler kasabamızda bir etkinlik düzenlediler. Misafirlerimizin kasabamızdan memnun ayrılması için elimizden gelen çalışmayı gösterdik. Eğitime desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Öğrenciler Kırkinler’e hayran kaldı

Yabancı öğretmen ve öğrenciler daha sonra tarihi yer olan Kırkinler’i gezdiler. Burada video ve fotoğraf çekimi yaparak anı ölümsüzleştirdiler. Projenin amacı hakkında bilgiler veren Seydiler İlkokulu Müdürü Özkan Mutluer, “Ülkeler arası kültür etkileşiminin sağlanması, öğrencilerimizin yabancı dil becerilerinin yükseltilmesi ve evrensel bir arkadaşlık ortamının tesis edilmesidir. Tüm proje sürecinde okullarımıza destek olan İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Aşkın'a ve Seydiler Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Tokdemir'e çok teşekkür ediyorum" dedi. Proje sorumlularından Hanna Kaminska ise projenin çok faydalı geçtiğini ve herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini dile getirdi.