75. Yıl İlkokulu Okul Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Okul Müdürü Abdullah BAYDUR önderliğinde yapılan seminerlerin bu oturumunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bengü TÜRKOĞLU  yer aldı. Moderatörlüğünü Cavit ÖZKAN’ın yaptığı “Mutlu Çocukluğun Sırları” konulu seminer 22 Aralık 2020 Salı günü saat 20:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşti.
Aynı zamanda Sandıklılı olan Dr. İbrahim ÇETİN de programa katılarak öğretmenlere desteklerini bildirdi.

Doç. Dr. Bengü TÜRKOĞLU, erken çocukluk eğitiminde önemli hususlara dikkat çekerek seminere başlamış ve çocukluğun özellikle 0-3 yaş dönemine özellikle değinmiştir. Çocuğun dil gelişiminde ailenin ve kitap okumanın öneminden bahsetmiş, televizyon, telefon gibi teknolojik aletlerin dil gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne sermiştir. Anne, baba dışında “üçüncü ebeveyn” olarak nitelendirilen anne-baba arasındaki iletişime de değinerek aile içi iletişime de vurgu yapmıştır. Ebeveynlere çocukla kaliteli zaman geçirme ve aynı zamanda çocuğun hayal gücü ve yaratıcılığını geliştirmeleri noktasında tavsiyeleri olmuştur. Çocukta oyun gücünün önemi için de paragraf açan Bengü TÜRKOĞLU oyunun çocuğun dünyasındaki yerinin çok önemli olduğunu ve ebeveynlerin çocukları oyunlar aracılığı ile tanıyabileceklerini ifade etti.

75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR, Doç. Dr. Bengü TÜRKOĞLU'NUN iki okulun öğretmenleri ile buluşup bilgilerini paylaşmasından duyduğu mutluluk ve kıvancı dile getirerek kendisine teşekkür ettiler.