Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel'in hazırladığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2021 raporu yayınlandı. Rapor, 125’i devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplam 198 üniversitede öğrenim gören 42 bin 353 öğrenciden toplanan kullanılabilir verilerle hazırlandı.

Rapor sonucuna göre Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi(AFSÜ) deyim yerindeyse sınıfta kaldı.

GENEL MEMNUNİYETTE “ÖĞRENCİLER MEMNUN DEĞİL”

Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında Afyon Kocatepe Üniversitesi 145’inci sırada yer aldı. Bu çalışmaya katılan 314 öğrencinin verdiği puanla AKÜ, “FF” seviyesi ile sınıfta kaldı. 

AFSÜ ise aynı kategoride AKÜ ile aynı kaderi paylaştı. 125 öğrencinin verdiği puanla AFSÜ “FF” seviyesi ile sınıfta kaldı. 

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA DA MEMNUNİYET DÜŞÜK

Devlet Üniversitelerindeki Genel Memnuniyet Sıralamasında ise AFSÜ 73’ncü sırada ancak yine “FF” oldu.   AKÜ ise bu alanda 93’ncü sırada kendisine yer buldu. AKÜ’nin de seviyesi yine FF. 

AFSÜ GEÇTİ, AKÜ KALDI

“Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” Sıralamasında AFSÜ, 92’nci sırada. Düzey ise bu sefer “D” seviyesinde gerçekleşti. AKÜ ise bu alanda AFSÜ’nün gerisinde kaldı. 146’ncı sırada kendisine yer bulan AKÜ, bu alanda da “FF” seviyesinde kaldı. 

İKİ ÜNİVERSİTEDE ALT YAPIDA SINIFTA KALDI

Üniversitelerin “Uzaktan Eğitim Alt Yapısı” Sıralamasında, AKÜ 107’nci sırada kendisine yer buldu. Düzeyi ise yine “FF” oldu. AFSÜ, bu alanda AKÜ’nün gerisinde kalarak kendisine 149’ncu sırada yer buldu. AFSÜ’nünde düzeyi “FF” seviyesinde gerçekleşti. 

AKADEMİK DESTEK ALANINDA YİNE ÇAKTIK

Üniversitelerin “Akademik Destek ve İlgi” Sıralamasında, AFSÜ, kendisine 104’ncü sırada yer buldu. AFSÜ’nün bu alandaki düzeyi yine “FF” seviyesinde gerçekleştirildi. AKÜ ise bu alanda 159’ncu sırada yer aldı. AKÜ’nin de seviyesi FF düzeyinde gerçekleşti.

KURUMUN YÖNETİM VE İŞLEYİŞİNDEN MEMNUN DEĞİLLER

Üniversitelerin “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” Sıralamasında AKÜ 134, AFSÜ 137’nci sırada yer aldı. Her ikisininde düzeyi “FF” seviyesinde gerçekleşti. 

İMKAN VE KAYNAK ZENGİNLİĞİNDE DURUM NE?

Üniversitelerin “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” Sıralamasında AFSÜ 111’nci, AKÜ ise 127’nci sırada. Düzeyleri ise yine FF seviyesinde. 

KİŞİSEL GELİŞİM VE KARİYE DESTEĞİ NASIL

Üniversitelerin “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” Sıralamasında AFSÜ 116,  AKÜ 188’nci sırada. Bu alanda da her iki üniversitenin seviyesi FF olarak gerçekleşti. 

SONUÇ NE?

Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralaması’nda 125 üniversite arasında Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi 73, Afyon Kocatepe Üniversitesi ise 93’ncü sırada kendisine yer buldu.Raporun “Memnuniyet Alan Düzey Özetleri” bölümünde Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi 198 üniversite arasından 119’ncu sırada, Afyon Kocatepe Üniversitesi ise 145’nci sırada kendisine yer buldu. 

ÖZETLE SINIFTA KALDIK

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi 198 üniversite arasından 119’ncu sırada, Afyon Kocatepe Üniversitesi ise 145’nci sırada kendisine yer buldu. 2020 yılındanki raporda AFSÜ 117’nci sırada, AKÜ ise 136’ncı sıradaydı. Yani 2020’den daha kötü bir tablo ortaya çıktı. Özetle Afyonkarahisar’daki iki üniversitemizde sınıfta kaldı.

-Afyon Postası'ndan Nail AZBAY'ın Özel Haberi.