AKÜ Rektörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Genel Sekreter İhsan Ceran ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit katıldı.

Toplantıda konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesinin geleneği olarak yeni atanan öğretim üyelerine dizüstü bilgisayar dağıtmak ve öğretim üyeleri ile tanışmak için toplantının düzenlendiğini ifade etti. Karakaş, “Bugün hem tanışalım istedik hem de üniversitemizin devletimizin bir hediyesini zimmet yoluyla takdim etmek istedik. Bu üniversitemizin bir geleneği. Üniversitemize yeni atanan hocalarımıza bir bilgisayar hediye ediyoruz. Hocalarımızın motivasyonu artsın, daha fazla çalışma yapsın, küçük de olsa hocalarımıza bir katkı olsun istiyoruz. Bunu da tabi tanışarak yapalım istedik. Üniversite ailemize katılan arkadaşlarımızı bu yolla tanımış oluyoruz” diye konuştu.

“Hocalık olgunlaşmanın sonucunda yapılacak bir iş”

Dr. Öğretim Üyeliği kadrolarına atananlar için yeni bir dönemin başladığını kaydeden Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Dr. Öğretim Üyeliğine yeni atanan arkadaşlar için hocalığın başlangıcı yeni bir dönem, mutlaka geçmiş dönemlerde ders verilmiştir ama bizzat dersin sahibi olarak hocalığın başlangıcını ifade ediyor. Önemli bir evre. Artık akademik bir sürecin meyvesinin alındığı bir dönem ama akademisyenlik mesleği  kariyer basamaklarından oluştuğu için orada bitmiyor. Orada yeni bir başlangıç yapılıyor. Tekrar doçentlik, profesörlük devam ediyor. Hocalık sorumluluk da isteyen, olgunlaşmanın sonucunda yapılacak bir iş. O zamana kadar belli bir birikim ediniliyor. Üniversitedeki hocalığın başlangıcı aslında lisanstan sonra da bir hazırlığı gerektiriyor. O anlamda Dr. Öğretim üyeliği süreci hem bir olgunlaşmayı, hem de daha yol alınacak bir mesafe olduğunu ifade ediyor. Biz de bu yolun ortasında yeni başlangıç yapmış olan arkadaşlara küçük bir katkı ve motivasyon sağlaması amacıyla böyle bir geleneği üniversitemizde devam ettiriyoruz. Üniversite sadece eğitim verilen bir yer değil. İşin araştırma kısmı var. Araştırma kısmının dışında topluma hizmet ve eğitim öğretim kısmı var. Üniversite bu üç ayaktan oluşuyor aslında. Öğretim üyesi bu üç ayaktan da sorumlu. Bu üçü yapıldığında görev ifa edilmiş oluyor. O anlamda araştırmayı da en az eğitim öğretim kadar önemsiyoruz.”

Toplantı, dizüstü bilgisayarlar ile harici belleklerin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.Akademisyenlere toplantı sonrası dizüstü bilgisayar verildi.