Rektör Karakaş Gün FM’in konuğu oldu. Gündem Özel programında Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtlayan Karakaş, pandeminin başlamasıyla üniversite kampüsünü boş görmenin kendisini çok üzdüğünü, öğrencileri yeniden kampüs içerisinde görmenin ise çok mutlu ettiğini söyledi.

7 Hocamız En Etkili Akademisyen listesine girdi

Afyon Kocatepe Üniversitesinden 7 bilim insanının dünyada en etkili akademisyenler sıralamasında yüzde 2’lik dilime girdiğini söyleyen Rektör Karakaş, “Kendilerini davet ederek tebrik ettik ve başarılarıyla gurur duyduk. Üniversitemizin başarılarıyla isminden söz ettirmesi bizler için büyük sevinç kaynağıdır. Öte yandan TEKNOFESTE iki ayrı dalda katıldık.Elektrikli araçlarda 200 araçtan sadece 40 ı piste çıkabildi. Piste çıkan araçlardan birisi okulumuza aitti.15. sırayı aldık. İnsansız hava araçlarında bir aracımız ilk 10 a girdi.Bu konuda çalışmalarımız süratle devam ediyor.Malumunuz bu sene İnsansız Hava Araçları kısmı TEKNOFEST’İN ilimizde yapılacak.Daha iyi bir derece alacağız inşallah.Bu konularda bizlere destek olan Valimiz Gökmen Çiçek,Milletvekillerimiz Belediye Başkanımız,TSO Başkanımıza ve diğer katkı sunanlara teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

Kocatepe Üniversitesi anaç bir üniversite

 Ayrıca pandemi döneminde öğrencilerimizi çok özledik ve kampüsümüzü boş görmek beni çok üzdü. Kampüsümüz öğrencilerimizle anlamlı. Onları yeniden görmek beni çok mutlu etti.AKÜ Anaç bir üniversite içinden AFSÜ ve Uşak Üniversitelerini çıkardı.64 farklı ülkeden bin 550 öğrencimiz var.32 bin öğrenci,292 bölüm,1029 akademisyen ki 161 i profesör  ve 861 yardımcı personel ile çalışmaya devam ediyoruz.Bu yıl İngilizce-Sanat Tarihi ve Bilgisayar Mühendisliğine öğrenci aldık.Önümüzdeki sene ise Eğitim Fakültesinde Özel Eğitim ve PDR, İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde  de Bileşim Yönetim Sistemleri ve Yabancı Dillerde ise İngilizce Mütercim, Dinar MYO Ceza İnfaz,Şuhut MYO Grafik Tasarım bölümlerine öğrenci alacağız.Bir sonraki senede ise Yazılım Mühendisliğini açıyoruz ” dedi.

AKÜ nün 30, Zaferin 100. Yılı

100.yılında Büyük Taarruz ve Baş Komutan Meydan Muharebesi Sempozyumu düzenleyeceklerini kaydeden Karakaş, “Bu yıl üniversitenizin 30 senesi ayrıca Büyük Zaferin 100. yılındayız.26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da Türk Tarih Kurumu, Üniversitemiz, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesinin işbirliği ile 100. Yılında Uluslararası Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu düzenlenecek. Bu sempozyum ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Taarruza katılan, neferinden en yüksek rütbeli subayına kadar vatan uğrunda onurlu bir mücadele veren bütün kahramanları yüzyıl sonra yeniden anmak, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 1922 yılı içerisinde Batı Cephesindeki diğer askeri ve siyasi gelişmelerle ilgili yeni belge ve bilgileri ortaya koymak amaçlanmaktadır. Dileyen araştırmacılar konuyla ilgili çalışmalarını gönderebilirler.” dedi. Kocatepe Üniversitesinin adına yakışır şekilde büyümeye devam etiğini söyleyen Rektör Karakaş öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi.