Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosunun 2020/38 numaralı kararı uyarınca Merkez Kütüphaneye AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı’nın ismi verildi.

EVİNDE ZİYARET ETTİ

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, alınan karar sonrası AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı’nı Bolvadin’de ikamet ettiği evinde ziyaret etti. AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı’na senato kararını ve isminin yer aldığı kütüphane fotoğrafını hediye eden Rektör Karakaş, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yiğitbaşı’na vefa borcunun ödendiğini ifade etti. AKÜ Senatosunda oy birliği alınan karar ile ilgili olarak Rektör Karakaş, “Bizim en son yaptığımız senato toplantısında hocamızın ismini yaşatalım, hocam da yaşarken bunu tevdi edelim istedik. Senatomuzun değerlendirmesi neticesinde birkaç alternatif vardı. Sizin hem kurucu rektörümüz olmanız, hem akademik kimliğinizin ön planda olmasından dolayı Merkez Kütüphanemize isminizin verilmesini senato üyelerimiz uygun buldu. Üniversitenin Rektörü olarak ben de bu durumdan çok memnun oldum. Bugün o vefa borcunu ödeme anlamında buradayız. Bu, şimdiye kadar gecikmiş bir işti. Kuruluş çok önemlidir. Bir kurum nasıl kurulduysa, kuruluş iskeleti üzerine devam ediyor. Kuruluş sürecinde yapmış olduğunuz katkılara, senatörlerimiz oy birliği ile aldıkları kararla vefa göstermiştir” dedi.

İNCELEME YAPTILAR

Rektör Karakaş, ziyaret öncesi Bolvadin Kırkgöz Kampüsünü de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Müdürü Prof. Dr. Ethem Kadri Pektaş ve Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı Ciğerci’den bilgiler alan Rektör Karakaş, Bolvadin Kırkgöz Kampüsünün laboratuvar ve dersliklerinde incelemeler yaptı.

Daha sonra ise Rektör Karakaş, Bolvadin Kaymakamı Adem Öztürk ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde Rektör Karakaş’a AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, Bolvadin UBYO Müdürü Prof. Dr. Ethem Kadri Pektaş, Bolvadin MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı Ciğerci ve Emirdağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız da eşlik etti.