Afyon'da ücretsiz kolej eğitimi veren Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bilindiği üzere öğretmen ve öğrencilerinin kurduğu takımlar ile Havacılık, Uzay ve Teknolojisi Festivali olan Teknofeste başvurusunu yapmıştı.

Kolejin Makine Teknolojisi alan Şefi ve Öğretmeni Öner Özkan’ın danışmanlığını yaptığı ve kolej öğrencilerinden oluşan Gökada takımı 2021 Teknofest Liseler arası Roket yarışmasında ÖTR değerlendirme aşamasını başarı ile geçti. 

RSP Teknofest’te iddialı 

Konu hakkında açıklama yapan Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Makine Teknolojisi alan Şefi ve Öğretmeni Öner Özkan:  “Öğrencilerimiz ile birlikte kurduğumuz Gökada roket takımı 2021 Teknofest Liseler arası roket yarışmasında ÖTR değerlendirme aşamasını başarı ile geçmiştir. Bu ilimiz ve okulumuz açısından büyük bir başarıdır. Ayrıca bunu Afyon ilimizden başaran tek okul ve ekip öğrencilerimizin kurduğu ekiptir. Bu durum bize ilimizi tek başına temsil edeceğimizin sorumluluğunu yüklemektedir. Türkiye’deki binlerce okul arasından yüksek bir puanla aşamayı geçmek hepimizi çok mutlu etti. Tüm aşamaları geçip öğrencilerimiz ile tasarladığımız projeyi hayata geçirmek ve yapacağımız roket ile atış gerçekleştirmek en büyük hedefimizdir. Öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”dedi. 

Başarılı öğrencileri Madalya ile ödüllendirdik 

Okul yönetimi olarak başvuru aşamasını geçtikleri için mutlu olduklarını ifade eden Okul Müdürü İbrahim Çakal da : “ Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Daha önce yarışmaya başvuran öğrencilerimizi madalya ile ödüllendirmiştik. Bu öğrencilerin aşamaları geçmesi bizi daha da mutlu ettik.” Dedi.