Afyon Postası’nın haberleri Türkiye gündemine taşınmaya devam ediyor. 

Bugünkü E-Gazetemizin manşetinde yer alan ve Afyonkarahisar’daki tüm öğretmenlerin “aşı istiyoruz, ölmek değil yaşamak istiyoruz” mesajı verdiği haber Fox Tv’de İsmail Küçükkaya tarafından dile getirildi. 

O HABERDE NE YAZIYORDU?

Okul müdürü koronadan öldü Öğretmenler aşı olmayı bekliyor!

Afyonkarahisar’da Okul Müdürü İzzet Koçak 56 yaşında yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Eğitim camiası hem yasta hemde kırgın. Yüz yüze eğitime devam eden 8 ve 12’nci sınıf öğretmenleri “Şubat ayında söz vermiştiniz, ama hala aşı olamadık. Biz yaşamak istiyoruz” diyerek aşı taleplerini dile getirdiler. Öte yandan yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen’in bu konuda sessiz kalması dikkat çekiyor. 

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Naciye Nurettin Taktak İlköğretim Okul Müdürü İzzet Koçak 56 yaşında yakalandığı korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

3 HAFTA TEDAVİ GÖRDÜ

Krona virüse yakalanan Koçak, Bolvadin Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Koçak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Koçak’ın cenazesi bugün Bolvadin ilçe mezarlığında toprağa verildi. Koçak'ın yaklaşık 3 haftadan bu yana korona virüs tedavisi gördüğü öğrenildi. Koçak’ın ölümü Bolvadin eğitim camiasını yasa boğdu.

YAŞAMAK İSTİYORUZ

Öğretmenler hem yasta hemde bir hayli kırgın. Afyon Postası’na konuşan bazı öğretmenler, "1 Mart’tan bugüne kadar kesintisiz yüz yüze eğitime giriyoruz ne zaman aşılanacağız. Şubat’ta aşılanacaksınız demişlerdi. Ama hala bir aşı bile yok. Biz ölmek istemiyoruz. Daha kaç canımız gidecek. Biz ölmek istemiyoruz. Biz aşı olmak istiyoruz.” dediler. Yetkili olan Eğitim Bir Sen’den ise bugüne kadar aşı konusunda bir açıklama bile yapmaması tepkiyle karşılanıyor.